ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία

Οκτώ εφήβους από την Κατερίνη φιλοξένησε ο Ιταλός, πρώην προπονητής τού ΟΦΗ, Ρίνο Γκατούζο και η ΜΚΟ που δημιούργησε

Ρώμη - (Ανταπόκριση Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης) - 27 Ιανουαρίου 2017

Ο Ιταλός,πρώην  προπονητής τού ΟΦΗ, Ρίνο Γκατούζο και ο μη κυβερνητικός οργανισμός Forza Ragazzi που έχει δημιουργήσει, φιλοξένησαν στην Ιταλία οκτώ εφήβους από την Κατερίνη. Κατά την παραμονή τους μπόρεσαν να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό, την φύση, αλλά και να αφιερωθούν στην άθληση.

Πρόκειται για οκτώ δεκαπεντάχρονους, αριστούχους μαθητές, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στο Κοριλιάνο Κάλαμπρο, στον μη κυβερνητικό οργανισμό του προπονητή και πρώην ποδοσφαιριστή, για πέντε ημέρες.

Η πρωτοβουλία κατέστη δυνατή χάρη σε ιδέα που είχαν ο Γκατούζο και η επίτιμη πρόξενος της Ελλάδας στο Λιβόρνο, Έλενα Κωνστάντος.

«Ο Ρίνο μου μίλησε για την ΜΚΟ του και αρχίσαμε αμέσως να εργαζόμαστε για να κάνουμε πραγματικότητα το σχέδιο αυτό», δήλωσε η κ. Κωνστάντος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου,  στην πόλη της Πίζας. Η ίδια  ανέφερε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε η πρωτοβουλία αυτή να μπορέσει να επαναληφθεί και θέλησε να ευχαριστήσει τον Έλληνα πρέσβη στην Ιταλία, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για την εμπιστοσύνη που της έδειξε.


«Με την Ελλάδα με συνδέει μια στενή, ιδιαίτερη σχέση, και για τον λόγο αυτό δέχθηκα αμέσως με ενθουσιασμό την πρόταση που μου έγινε», συμπλήρωσε, ο πρώην προπονητής του ΟΦΗ, ο οποίος προτίθεται να βοηθήσει, στο μέλλον, και παιδιά τα οποία ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Πίζας. Κύριος στόχος, να λειτουργήσει ο αθλητισμός ως μέσο για την μετάδοση αξιών βασικής σημασίας και ως γέφυρα που ενώνει διαφορετικούς λαούς και γενιές.



AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία