Η   Ε λ λ η ν ι κ ή   Φ ω ν ή   σ ε   5 5   γ λ ώ σ σ ε ς
   G r e e k   V o i c e   i n   5 5   l a n g u a g e s



Πάμε Σινεμά ; Οι ταινίες της εβδομάδας
 
ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΤΟΝΙΑ ΜΑΝΙΑΤΕΑ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
Θέατρο - Σινεμά    (click)   Μουσική    (click)  Αθλητισμός    (click)  Οικονομικά Θέματα    (click)
     




Δύο Αστέρια Ανώτατης Γεύσης για το ελληνικό Βαλσάμικο ξίδι ΤΟΠ από το Διεθνή Οργανισμό iTQi



Aθήνα

Το 2011 το ελληνικό κόκκινο ξίδι ΤΟΠ απέσπασε διεθνή τιμητική διάκριση από το International Taste & Quality Institute, καθώς βραβεύθηκε με ένα Αστέρι Ανώτατης Γεύσης.

 

Το ΤΟΠ συμμετείχε και στο φετινό διαγωνισμό (2012) - για την ανάδειξη των προϊόντων με την πιο υψηλή ποιότητα και την πραγματικά ξεχωριστή γεύση - με το νέο Βαλσάμικο, το οποίο τιμήθηκε με δύο Αστέρια Ανώτατης Γεύσης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου στο ξενοδοχείο Cercle Royal Gaulois στις Βρυξέλλες.

 

Ο iTQi είναι ο πρώτος ανεξάρτητος οργανισμός που βασίζεται σε μεγάλους Σεφ και Γευσιγνώστες για να κρίνει, να βραβεύει και να προωθεί τρόφιμα και ποτά ανώτερης ποιότητας απ' όλον τον κόσμο. Οι κριτές επιλέγονται από τις 13 πιο αναγνωρισμένες λέσχες μαγείρων και γευσιγνωστών στην Ευρώπη, προκειμένου να κρίνουν με τυφλή δοκιμή την ποιότητα εκατοντάδων προϊόντων και να ξεχωρίσουν τα πραγματικά κορυφαία.

 

Και η φετινή διάκριση επιβεβαιώνει τη δέσμευση του ΤΟΠ στη διασφάλιση ποιοτικών προϊόντων που απευθύνονται στο σύγχρονο, ενημερωμένο και επιλεκτικό καταναλωτή.

 

Το βραβευμένο πλέον Βαλσάμικο ΤΟΠ είναι μια καθαρά ελληνική πρόταση Βαλσάμικου ξιδιού, που αποτελεί μια ακόμη πρωτοπορία των προϊόντων ΤΟΠ. Πρόκειται για ένα Βαλσάμικο ξίδι εξαιρετικής ποιότητας, προϊόν της πείρας και της γνώσης του ΤΟΠ. Οι εκλεκτές σοδειές από επιλεγμένους αμπελώνες αποτελούν την εγγύηση αυτής της ποιότητας, ενώ τα αρώματα της ορεινής Νεμέας και η θαλασσινή αύρα των σταφυλιών της Πάρου συνδυάζονται θαυμάσια, δημιουργώντας ένα ελληνικό Βαλσάμικο Ξίδι με χαρακτηριστική γεύση, πλούσια υφή και έντονο άρωμα.

 

Το νέο Βαλσάμικο ξίδι ΤΟΠ διατίθεται σε γυάλινες συσκευασίες 0.25L και 0.5L δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε ελληνικό -και όχι μόνο- σπιτικό να απολαμβάνει στο τραπέζι του ένα πραγματικά ξεχωριστό προϊόν με ελληνική υπογραφή και διεθνή αναγνώριση. Αναζητήστε στα ράφια το νέο Βαλσάμικο ΤΟΠ και «παίξτε με τη γεύση». 

 

.

Το νέο Βαλσάμικο ξίδι ΤΟΠ δεν περιέχει Γλουτένη

 

Η γλουτένη είναι ένα συστατικό των δημητριακών (σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη) που προκαλεί δυσανεξία σε κάποια άτομα, τα οποία προσέχουν τη διατροφή τους καταναλώνοντας προϊόντα χωρίς γλουτένη.

 

Αν και η γλουτένη χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων, η ποιότητα παραγωγής των προϊόντων ΤΟΠ εξασφαλίζει την απουσία της. Όπως όλα τα προϊόντα ΤΟΠ έτσι και το νέο Βαλσάμικο είναι χωρίς γλουτένη και άρα κατάλληλο για τα άτομα που έχουν ευαισθησία σε αυτήν.

 

 

 

 

 

Tο ξίδι ΤΟΠ

 

Το Ξίδι ΤΟΠ έχει μια ιστορία ποιότητας που ξεκινάει από το 1935 στον Πειραιά και φτάνει ως σήμερα, με διάφορους τύπους ξιδιού που κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή μας διατροφή.

Η οικογένεια Λίζα, γνωστή από το 1885 στη Σμύρνη για τη μεγάλη της παράδοση στην ποτοποιία, ήταν εκείνη που δημιούργησε το πρώτο Ξίδι ΤΟΠ και καθιέρωσε τις αξίες παραγωγής όλων των προϊόντων ΤΟΠ που ακολούθησαν. Αξίες που σχετίζονται με την πίστη στην ποιότητα, την αγάπη στην καινοτομία και την υπευθυνότητα απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές.

Από το 1990 μέχρι σήμερα, η εταιρεία Pernod Ricard και οι άνθρωποί της φροντίζουν να διατηρούν αναλλοίωτες όλες αυτές τις αξίες και εργάζονται με μεράκι για την επιλογή εξαιρετικών πρώτων υλών, συνδυάζοντας με επιτυχία την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές.

Ξίδι από κόκκινο ή λευκό κρασί, από μήλα ή με εστραγκόν, ξίδι Βαλσάμικο... όποια κι αν είναι η προτίμησή σας είναι σίγουρο πως ένα προϊόν ΤΟΠ θα απογειώσει γευστικά και το πιο απαιτητικό πιάτο!

Μπορείτε να μάθετε ακόμη περισσότερα για την οικογένεια προϊόντων ΤΟΠ και τις χρήσεις τους στην ιστοσελίδα www.vinegar-top.gr και στη σελίδα Ξίδι ΤΟΠ στο facebook www.facebook.com/vinegartop



 

ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ!

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα στα ίδια μένουν... ΛΕΕΙ μια λογική ότι, «μεγαλύτερη και από τη σοφία είναι η εμπειρία». Διότι δεν πρέπει μόνο να είναι κανείς σοφός για να καταλάβει ότι με την εξουσία «παίζουν» πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι εραστές (κατά μια έννοια «νταβατζήδες» οι οποίοι και δεν επιτρέπουν σε άλλους να την αγγίξουν), αλλά θα πρέπει να είναι κανείς και αρκετά έμπειρος ώστε να την έχει ζήσει για χρόνια αυτήν την στενή σχέση μεταξύ των παραγόντων - εραστών και της εξουσίας... ΕΙΠΑ τις προάλλες να θυμηθώ τα παλιά και τα ρεπορτάζ της δεκαετίας του 80, πήρα το αμάξι και τον δρόμο για την Κάρλα, με μουντό καιρό και πολύ αέρα για να παρακολουθήσω τα εγκαίνια της δημιουργίας της λίμνης, σχεδόν έναν αιώνα από την αποξήρανσή της. Ιστορικό γεγονός λέω, δεν θα το χάσω, ποιός ξέρει κάποιοι άλλοι απόγονοι της δικής μας εποχής μπορεί να την ... αποξηράνουν πάλι, ψάχνοντας ίσως για λύσεις σε θέματα διατροφικών αναγκών, ή ό,τι άλλο τέλος πάντων θα έχει ανάγκη ο τόπος και εκείνη η γενιά. ΕΙΔΑ λοιπόν στην Κάρλα, τι άλλο; νερά...πολλά νερά... Τις γνωστές «μπάρες» της δεκαετίας του 90, να γίνονται ταμιευτήρες και δυο τρεις ταμιευτήρες μαζί να σχηματίζουν σήμερα μια μικρή λίμνη. Τον περιφερειάρχη να ομιλεί στο βήμα για την σπουδαιότητα του έργου, που χρειάστηκε δεκαετίες να υλοποιηθεί (και την συμβολή βεβαίως πολλών ανθρώπων της εξουσίας, της κεντρικής και της τοπικής). Είδα πλειάδα ανθρώπων της διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, (ακόμα και της ...παραδιοίκησης) είδα σπουδαίους υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βοήθησαν στην επιτάχυνση εκταμίευσης των πόρων, να συμμετέχουν όλοι στη γιορτή, κυρίως χειροκροτώντας ή φωτογραφιζόμενοι (ανα)μεταξύ τους, για τον εμπλουτισμό του κοινωνικού βιογραφικού τους ενόψει ενδεχομένως της όποιας εκλογικής αναμέτρησης... ΜΠΡΟΣΤΑ από τους φωτογράφους, μια ομήγυρη «παραγόντων» με γύρισαν δεκαετίες πίσω. Οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια πρόσωπα, πιο γερασμένα πλέον από τον χρόνο, έπιαναν θέσεις απέναντι από τις κάμερες με μια μαεστρία επαγγελματική, που απέκτησαν από την πολυετή ενασχολησή τους με τα κοινά. Πάει λέω...Ή εγώ γέρασα και τους βλέπω όλους ίδιους, ή δεν υπάρχουν νέοι στον τόπο αυτό να δώσουν άλλη ζωντάνια, άλλη προοπτική σε ότι έχει σχέση με την ανάπτυξη ακόμα και με την πολιτική εκπροσώπηση. Δήμαρχοι δεκαετιών, παλιοί πρόεδροι κοινοτήτων, σύμβουλοι σιτεμένοι από τον χρόνο, πολιτικοί και διευθυντές υπηρεσιών που ξέχασαν να συνταξιοδοτηθούν, όλοι εκείνοι οι «πολιτευτές», αλλά και οι πρωτοκλασάτοι κομματάνθρωποι - «ιδιαίτεροι» όλων των χώρων, που ...σταφίδωσε τα πρόσωπά τους ο χρόνος, «γυρολόγοι των εκδηλώσεων» ιδίως των εγκαινίων (μετα φαγητού παρακαλώ), προσδοκώντας τουλάχιστον δημοσιότητα, δεν λένε ακόμα να εγκαταλείψουν, να αποτραβηχτούν παραχωρώντας τις θέσεις τους σε νέους ανθρώπους, ορεξάτους για δουλειά, πιο δυνατούς να χαράξουν το μέλλον που άλωστε τους ανήκει... ΔΕΝ είχε τελειώσει η τελετή των εγκαινίων εκεί στα παρακάρλια χωράφια και μελαγχόλησα. Πήρα τον δρόμο της επιστροφής. Άραγε τι ζητούσα και γω εκεί; Πάνε πάνω από τρεις δεκαετίες τώρα από την πρώτη σύσκεψη που είχα παρακολουθήσει τότε ως ρεπόρτερ της «Ελευθερίας» για την δημιουργία της λίμνης αλλά και την (στα χαρτιά ακόμη) εκτροπή του Αχελώου! Οι παλιοί «παράγοντες» πρέπει να κλείσουν τον κύκλο της ζωής τους στα κοινά. Κρίμα όμως, γιατί από μόνοι τους δεν το κάνουν ποτέ οι περισσότεροι. Η εξουσία είναι μια πλούσια ερωμένη, κρατά ομήρους τους «τσιμπιμένους» μαζί της. Οι μόνοι που μπορούν να βάλουν τέλος σ´αυτές τις σχέσεις είναι οι ψηφοφόροι. Κανείς άλλος...

Γράφει ο Δημοσιογράφος Χρήστος Τσαντήλας

Αναλυτικά στη σελίδα "Θέματα" >>


 




Ειδήσεις για όλους | Θέματα | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία