Α.Α.Ο.Σ. ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ

 

Μία από τις πλέον εξελιγμένες ελληνικές μονάδες παραγωγής κρασιού είναι ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός VAENI - Νάουσα
Αντιπροσωπεύει περίπου το 52% της παραγωγής στην περιοχή της Νάουσας, φημισμένης για το καλό κόκκινο κρασί της. Η αγάπη για το καλό κρασί, η πείρα και το μεράκι των 220 αμπελουργών - μελών του VAENI-Νάουσα, «παντρεμένα» με την πιο προηγμένη τεχνολογία, εγγυώνται για την ποιότητα των κρασιών του που προέρχονται κυρίως από την κατ' εξοχήν Ελληνική ποικιλία του Βορειοελλαδίτικου χώρου, το «Ξινόμαυρο».

Το Οινοποιείο στελεχώνεται από έμπειρους επιστήμονες και εργάζεται με Ευρωπαϊκά πρότυπα. Βρίσκεται μέσα στην οριοθετημένη αμπελουργική ζώνη Νάουσα, γεγονός που συμβάλλει στην εξασφαλισμένη ποιότητα από την αρχή. Γνώση, συνέπεια, μεράκι χαρακτηρίζουν την πορεία του VAENI-Νάουσα αλλά και συστήματα ποιότητας όπως το ISO 22000 και το HACCP.

Ο Συν/σμός ΑΑΟΣ ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ διαθέτει πάνω από 10 ετικέτες. Τρεις από αυτές είναι ΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑ (  Νάουσα, Νάουσα Grande Reserve, Δαμασκηνός ),  10 είναι ΠΓΕ Μακεδονίας  ( Βίος Ελλήνων, Δογματικός λευκός και ροζέ, Έντεχνος, Το Cymπαν, Μακεδονικός λευκός, ερυθρός και ροζέ, Ίμερος λευκός και ερυθρός ) ενώ διαθέτει και τη σειρά Ιδεώδης ως επιτραπέζιους οίνους αλλά επίσης και τη Θεία Ευχαριστία, τη Ρετσίνα, το Λευκό & Ερυθρό Ανθό κ.α.
Σήμερα τα κρασιά VAENI-Νάουσα εξάγονται στην Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ντουμπάι, Αυστραλία, Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία, Αγγλία, Βέλγιο, Κύπρο κ.ά.        Η διακριτική υπεροχή τους αναγνωρίζεται με την πρώτη γουλιά.

 


Στοιχεία επικοινωνίας


Επισκοπή Νάουσας, Ημαθία, 59200
Τηλ 0030 2332 0 44274
Fax 0030 2332 0 44598

Email info@vaeni.gr

Site www.vaeni-naoussa.com