Το ξενοδοχείο

Στα όρια του Ελληνικού και του Τουρκικού κράτους. Τότε που Άραχθος, ήταν το σύνορο δυο χωρών. Στο σύνορο αυτό, το παλιό Τελωνείο στην Πλάκα. Δίπλα του, το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων.

Το Τελωνείο, σταθμός, στο ταξίδι των προϊόντων. Έναν αιώνα μετά, το ξενοδοχείο Τελωνείο, σταθμός, στο ταξίδι των ανθρώπων στα Τζουμέρκα. Κομβικό σημείο, για την περιήγησή σας και ορμητήριο για τις δράσεις σας.

Θέμα του ξενοδοχείου, το ψωμί. Χώρος μουσειακός με εκθέματα παλιά, κυρίως εργαλεία. Τι δουλεία έκανε κάποιος να βγάλει το ψωμί του. Το τραπέζι της υποδοχής, μοναστηριακό ζυμωτήριο. Στην πινακωτή, τα κλειδιά των δωματίων, κρεμασμένα σε σφραγίδες, λες και η φιλοδοξία τους είναι, να σφραγίσουν την διαμονή. Τα στάχυα και τα δρεπάνια, στα τζάμια. Τα ξύλινα αλέτρια, κάγκελα, στον αίθριο χώρο του ορόφου.
«Στην οροφή της σκάλας το αλέτρι. Και η κουπαστή της να στηρίζεται εκεί που κάποτε περνούσαν τα καλώδια του ΟΤΕ. Η επικοινωνία. του πάνω με το κάτω.»
Καλώς ορίσατε.

Φιλικά,
Μαρίνα & Νίκος

 

Δωμάτια

Το Τελωνείο, υπόσχεση στο ψωμί. Κάθε δωμάτιο τις πινελιές του. Τέχνες που χάθηκαν. Ο υφαντής, ο μαραγκός, ο ξυλοκόπος.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 11 μεγάλα δωμάτια (μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα +). Ένα δωμάτιο για άτομα με ειδικές ικανότητες. Εννέα από τα έντεκα δωμάτια έχουν το δικό τους τζάκι.

Η θέα μαγευτική.
Προσανατολισμός του ξενοδοχείου η οροσειρά των Τζουμέρκων.

Κυρίαρχα στοιχεία η πέτρα και το ξύλο. Αρμονικά δεμένα με το περιβάλλον. Και η διακόσμηση με εργαλεία του χθες. Ζεστή φιλοξενία, ιδανικές συνθήκες για ευχάριστη διαμονή όλο το χρόνο.

«Για τις παροχές του κάποιος φρόντισε μ' αγάπη περίσσια: Το τζάκι (το τροφοδοτούμαι με ξύλα μέχρι τις 9:00μμ), ο κλιματισμός, (γιατί το καλοκαίρι σκάει ο τζίτζικας εκεί στις όχθες), οι σήτες στα παράθυρα για τα ζωύφια (στην ύπαιθρο είμαστε), μπάνιο με ντους, προϊόντα ατομικής περιποίησης, υπέρδιπλα κρεβάτια, στρώματα υψηλών προδιαγραφών, αυτόνομη θέρμανση, τηλέφωνο, τηλεόραση plasma 21'' ψυγείο, χρηματοκιβώτιο. Τα αυτονόητα δηλαδή.»

  • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ (δωμάτια, ρεσεψιόν, εστιατόριο, καφενείο, κλπ).

 

Πως θα φτάσετε:

Από Αθήνα:

Οδηγείτε προς Άρτα και μετά το ιστορικό γεφύρι στρίβετε στα δεξιά σας στο 2ο φανάρι προς Ροδαυγή - Άγναντα - Πράμαντα.

(Ακολουθήστε τον πράσινο δρόμο του χάρτη)

 

Από Θεσσαλονίκη:

Έξοδος από την Εγνατία για Ιωάννινα και όταν μπείτε στην Εθνική οδό μετά από 500 μέτρα στρίβετε στο δεύτερο φανάρι δεξιά προς Μπάφρα.
Μετά από 4 χλμ. στρίβετε πάλι δεξιά προς Καλέντζι - Πράμαντα.

(Ακολουθήστε τον πράσινο δρόμο του χάρτη)

Και όπως πάει σαν φίδι ο δρόμος, τα Τζουμέρκα λουσμένα στο φως!
Πλαγιές απότομες, δάση και βράχος.
Απόκοσμο, μαγικό και ονειρεμένο. Σε πιάνει δέος...
Μονολίθι, Γέφυρα Πλάκας. Ακούς τον Άραχθο.

Καλώς ήρθατε.

 

τηλ: 26850 31006 & 26850 31060, fax: 26850 31006, κινητό: 6979 419773, e-mail: info@teloneio.gr