Το εργαστήρι

Στο εργαστήρι μας δουλεύουμε πηλούς γνωστούς για τις πυρίμαχες και  χρηστικές τους ιδιότητες, χρησιμοποιώντας σμάλτα και υαλώματα ελεγμένα από το Χημείο του Κράτους. Θα βρείτε αντικείμενα που είναι χρηστικά για κάθε σπίτι, διακοσμητικά και συλλεκτικά κομμάτια, σε σχέδια και χρώματα που θα σας ενθουσιάσουν!

Η όλη διαδικασία δημιουργίας δίνει στα αντικείμενα διαχρονικότητα τόσο στα σχέδια όσο και στη χρηστικότητά τους.


Προϊόντα

Χώμα, νερό, αέρας, φωτιά.Τα τέσσερα αυτά στοιχεία της φύσης συντελούν στη δημιουργία κάθε κεραμικού σκεύους που φτιάχνεται από τα χέρια μας. Κάντε κλικ στη λίστα με τα προιόντα μας για να δείτε τη φωτογραφία τους, καθώς επίσης και σε τι διαστάσεις μπορείτε να τα βρείτε. Στις κατηγορίες "Λεβάντα", "Κόκκινο Λουλούδι" και "Μπουκέτο" παρουσιάζεται μια επιλογή σκευών. Εαν επιθυμείτε τη δημιουργία κάποιου σκεύους από τις λοιπές κατηγορίες, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για το αν είναι δυνατή η δημιουργία του, όπως επίσης και για να σας ενημερώσουμε για την ποικιλία σχεδίων και για τις ειδικές παραγγελίες που δεχόμαστε για παντός είδους χειροποίητα κεραμικά (πυρίμαχα σκεύη- ιδανικά για παραδοσιακό μαγείρεμα τόσο σε ηλεκτρικό φούρνο, όσο και σε ξυλόφουρνο ή και αέριο-, κανάτες, πιάτα, μινιατούρες με λογότυπο, μπομπονιέρες, αποτύπωση τοπωνυμίου, όνομα εστιατορίου κ.α.), τα οποία δημιουργούνται με εμπειρία, φαντασία και μεράκι.


Η Τέχνη

Η λέξη "κεραμικά" προέρχεται από την ελληνική λέξη Κεραμικός (περιοχή των κεραμέων στην αρχαία Αθήνα), η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την λέξη "κέραμος", που σημαίνει πηλός αγγειοπλαστικής.

Στην ιστορία της τέχνης, κεραμικά νοούνται αντικείμενα τέχνης, όπως επιτραπέζια σκεύη, χρηστικά και διακοσμητικά κεραμικά.

Η σχεδιαστική δημιουργία των Ελλήνων στην αρχαιότητα απεικονίζεται στην επιφάνεια των αγγείων, που άρχισαν από πολύ νωρίς να φιλοτεχνούν και να διακοσμούν οι τεχνίτες στα εργαστήρια της κεραμικής. Εκεί η άμορφη μάζα του πηλού έπαιρνε το πρώτο σχήμα πάνω στον τροχό από τα επιδέξια χέρια του αγγειοπλάστη. Είτε γινόταν ένα μεγάλο αγγείο σα στάμνα στρογγυλή με βάση μυτερή ή επίπεδη, που λεγόταν "πίθος" και χρησίμευε για να αποθηκεύουν κρασί, λάδι, σύκα ή τρόφιμα αλατισμένα. Είτε γινόταν ένα αγγείο μακρόστενο με δύο χερούλια και μακρύ λαιμό, που λεγόταν "αμφορέας" και που χρησίμευε για να διατηρούν το κρασί και το λάδι. Το στόμιό του σφραγιζόταν με ρετσίνι και η βάση του ήταν συνήθως μυτερή για να τη θάβουν στη γη. Άλλοτε πάλι ο πηλός έπαιρνε σχήμα δοχείου με πολύ πλατύ στόμιο και δύο χερούλια. Λεγόταν "κρατήρας" και χρησίμευε για να ανακατεύουν το κρασί με το νερό στο τραπέζι.

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ   
MEΝΕΓΗΣ Μ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  
Β. ΗΠΕΙΡΟΥ 67, 151 25 - ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 6125864, ΚΙΝΗΤΟ 6973 741322

 

Βιογραφικό Σημείωμα

Ονομάζομαι Λευτέρης Μενεγής. Γεννήθηκα το 1965 στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος Λυκείου.

Από 16 ετών δούλευα παράλληλα με το σχολείο στην οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής κεραμικών ειδών που φτιάξαμε το 1981.

Μετά τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, ασχολήθηκα πλέον επαγγελματικά στο εργαστήριο.

Προσπαθώ πάντα να βρίσκω καινούργιες ιδέες και υλικά για να επιτυγχάνω το καλύτερο από ποιοτικής πλευράς κεραμικό.

Το εργαστήριό μου κάνει εξαγωγές στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία, σε εταιρείες και εστιατόρια.

Πιστεύω στην εξωστρέφεια γιατί θεωρώ ότι το ελληνικό κεραμικό σκεύος είναι ποιοτικά από τα καλύτερα στον κόσμο και προσιτά στην τιμή.