H Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διακρίθηκε για ακόμα μία φορά μεταξύ των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη

H Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. το 2016 ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη των  εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη και κατέκτησε την 11η θέση. Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 25 στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι πολύ σημαντική διάκριση, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces, συμμετείχαν 2.250 επιχειρήσεις από 19 ευρωπαϊκές χώρες που απασχολούν συνολικά 2,6 εκατ. εργαζόμενους. Από αυτόν τον δύσκολο ανταγωνισμό διακρίθηκαν συνολικά 100 επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Η διάκριση αυτή έρχεται αμέσως μετά τη βράβευσή της στην 4η θέση ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. βραβεύεται για 4η συνεχή φορά στην Ευρώπη και για 5η συνεχή φορά στην Ελλάδα στα βραβεία για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Ο CEO της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Γιάννης Μασούτης, αφιέρωσε για μια ακόμη φορά τη διάκριση στο προσωπικό, στους ανθρώπους της εταιρείας. Εξέφρασε τη μεγάλη ευχαρίστησή του λέγοντας ότι με τις φετινές διακρίσεις επιβεβαιώνεται ότι η εταιρεία διατηρεί σε διάρκεια χρόνου τα χαρακτηριστικά που αποτελούν διεθνώς τα θεμέλια  για ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον,  σύμφωνα με τη διατύπωση από τις έρευνες που διεξάγει το Great Place to Work®. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι, εμπιστοσύνη των εργαζόμενων στη διοίκηση της εταιρείας, αίσθημα υπερηφάνειας για τη δουλειά τους και την εταιρεία τους, αίσθηση συντροφικότητας με τους συναδέλφους τους.

 

Τα βραβεία «Best Workplaces in Europe» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2016 απονεμήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Δουβλίνο σε επίσημο δείπνο στο "The Royal Dublin Society". Για την ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής ανθρώπινων πόρων, Θωμάς Χρήστου και ο εκπαιδευτικός σύμβουλος, Νίκος Βαχαρέλης (φωτό).

 

 

 

 

 

 

 

Ιστορικο εταιρειας

Πριν από 40 χρόνια, το 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας κ. Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., έχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.
Με 260 καταστήματα, 241 καταστήματα λιανικής και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλους τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, την Ήπειρο, την Εύβοια, τη Λαμία και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Απασχολεί περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους.
Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, πάντα με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή.

 

Οικονομικα στοιχεια

 

 

 

τεχνολογια – καινοτομια

υποδομες

Μετά από πολυετείς επενδύσεις στους τομείς Πληροφορικής και Επικοινωνιών, η εταιρεία έχει δημιουργήσει υποδομές που της εξασφαλίζουν υψηλή διαθεσιμότητα, επιχειρησιακή συνέχεια, διασφάλιση δεδομένων, εγκυρότητα πληροφοριών και υψηλό επίπεδο ασφάλειας.

Πιο αναλυτικά, όλα τα δεδομένα και οι υπηρεσίες του σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος της εταιρείας βρίσκονται στα 2 ιδιόκτητα Data Center που κατασκεύασε το 2011 και 2013 αντίστοιχα. Τα Data Center ικανοποιούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές υψηλής διαθεσιμότητας και ασφάλειας χρησιμοποιώντας εφεδρικά συστήματα για όλες τις ζωτικές λειτουργίες τους, αλλά και ένα σύγχρονο σύστημα αδιάλειπτης παρακολούθησης των εγκαταστάσεών τους. Τα 2 Data Center ολοκληρώνουν λύση Disaster Recovery με τις πιο σύγχρονες μεθόδους 2-way Data Replication και εξασφαλίζουν στην εταιρία πλάνα επιχειρησιακής συνέχειας.

Για την απρόσκοπτη διασύνδεση του μεγάλου πλήθους καταστημάτων που διαθέτει η εταιρεία πανελλαδικά, αναβάθμισε το 2015 το τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο εξασφαλίζοντας συνδέσεις μεγάλων ταχυτήτων 24Mbps, προβλέποντας εναλλακτική πρόσβαση τεχνολογίας 3G για όλα τα σημεία και ενίσχυση της ασφάλειας με τεχνολογία κρυπτογράφησης VPN – IP MPLS.

Η ασφάλεια του Πληροφοριακού Συστήματος ήταν και θα είναι πάντα μια από τις προτεραιότητες της εταιρείας. Έτσι, για  το 2015 ανανέωσε την πολιτική ασφαλείας που διατηρεί πετυχαίνοντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ασφάλεια δεδομένων και υπηρεσιών, αλλά και στη λειτουργικότητα και ευχρηστία, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές των διεθνών οργανισμών ασφαλείας.

 

υπηρεσιες & εφαρμογες

ERP - SAP
Με τη χρήση εφαρμογής παγκόσμιας κλίμακας  SAP ERP το 2014, η εταιρία αναβάθμισε όχι μόνο το μηχανογραφικό της σύστημα, αλλά και το μοντέλο λειτουργίας της, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές στις εσωτερικές της λειτουργίες, πετυχαίνοντας έτσι μείωση του απαιτούμενου χρόνου για λογιστικές και εμπορικές διαδικασίες και αύξηση της αποτελεσματικότητας και της ευελιξίας της όσον αφορά τις σχέσεις της με τους προμηθευτές της. Πολλές ξεχωριστές και αυτόνομες εφαρμογές ενσωματώθηκαν στο νέο σύστημα απλοποιώντας έτσι κατά πολύ το Πληροφοριακό Σύστημα, καθώς δεν απαιτείται πλέον συγχρονισμός όλων αυτών στο παρασκήνιο. Με το νέο αυτό σύστημα είναι εύκολο πλέον για την εταιρεία να ικανοποιεί όλες τις νέες πρακτικές που εισάγει ο ψηφιακός μετασχηματισμός όπως ηλεκτρονική τιμολόγηση, πελατοκεντρική τιμολόγηση, ηλεκτρονικά καταστήματα e-shop και ψηφιακό Marketing. Με αφορμή το συγκεκριμένο έργο η εταιρία απέσπασε 3 κορυφαίες διακρίσεις στα Business IT Excellence Awards, Self Service Awards και SAP Awards.

 

BI – MasInfo
Με την χρήση εφαρμογής επιχειρηματικής ευφυΐας διεθνούς οίκου (QlikTech) η εταιρεία παρέχει στο ΔΣ και στα στελέχη της από το 2013 άμεση και έγκυρη πληροφόρηση αναφορικά με όποια εμπορική και λογιστική κίνηση συμβαίνει σε όλα τα σημεία παρουσίας της. Η Εφαρμογή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευκολία χρήσης (πρόσβαση από φορητές συσκευές iPad) και στην ασφάλεια των δεδομένων. Για το έργο αυτό η εταιρεία απέσπασε κορυφαία διάκριση στον διαγωνισμό Business IT Excellence Awards.

WMS – LVISION
Για τις ανάγκες διαχείρισης του υπερσύγχρονου Logistics Center λειτουργεί εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης αποθέματος το οποίο εποπτεύει τη διακίνηση των εμπορευμάτων από και προς καταστήματα και προμηθευτές, εξυπηρετώντας περισσότερες από 20 εκατομμύρια κινήσεις το έτος. Το WMS είναι προσπελάσιμο από υπολογιστές, tablets και φορητές τερματικές συσκευές scanner και διασυνδέεται με τρίτα συστήματα όπως διαχείρισης στόλου και δρομολόγησης καλαθιών με χρήση RFID.

POS Systems
Για την εξυπηρέτηση των πελατών της η εταιρεία έχει εγκαταστήσει στα καταστήματα της συνολικά 1100 συστήματα πώλησης POS ταμειακές μηχανές. Σε εξέλιξη είναι έργο ταυτόχρονης διασύνδεσης τους On Line με το οποίο η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανταποκρίνεται ταχύτερα στις απαιτήσεις των καταναλωτών εξελίσσοντας ακόμα περισσότερο προωθητικές καμπάνιες και ανταποδοτικές ενέργειες για τους καταναλωτές,  αλλά και να έχει άμεση πληροφόρηση από τα σημεία πώλησης.

Loyalty System
Το σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα, παρέχει στην εταιρεία τη δυνατότητα να διατηρεί ένα εξελιγμένο και σύνθετο σύστημα διαχείρισης πιστότητας πελατών το οποίο είναι σε θέση να εφαρμόζει ταυτόχρονα περισσότερους από 100 διαφορετικούς τύπους προωθητικών ενεργειών εκτελώντας παράλληλα διαχείριση πόντων πελατών παρέχοντας τις αντίστοιχες εκπτώσεις. Μέσω του συγκεκριμένου συστήματος Loyalty εξυπηρετείται το 90% της αξίας των συναλλαγών,  δηλαδή περισσότερες από 60 εκατομμύρια συναλλαγές το έτος.

WEB APPS
Η εταιρεία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες του διαδικτύου και τις χρησιμοποιεί συστηματικά για να υλοποιήσει περισσότερα σημεία επαφής με τους καταναλωτές και τους συνεργάτες της.
Όσον αφορά τους καταναλωτές, τους παρέχει συνεχή πληροφόρηση σχετικά με τα νέα προϊόντα, προσφορές, νέα καταστήματα και διαγωνισμούς μέσω της ανανεωμένης και φιλικής ιστοσελίδας της που είναι εύκολα προσβάσιμη από οποιοδήποτε τύπο συσκευής pc, tablet ή smartphone. Ενώ μέσω της παρουσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχει επιπλέον στους καταναλωτές τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας έτσι ώστε να μπορεί να φτάσει στην εταιρεία η ανάγκη του κάθε καταναλωτή ξεχωριστά.
Όσον αφορά τους συνεργάτες και τους πελάτες των cash & carry, τους παρέχει μια διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους με ευκολία και ασφάλεια παρέχοντας ενημέρωση για νέα είδη, τιμές, προσφορές και ιστορικότητα συναλλαγών. Για το συγκεκριμένο έργο η εταιρία απέσπασε ακόμα μια διάκριση στα Business IT Excellence Awards το 2013.

MOBILE APP
Με τη σύγχρονη και δωρεάν εφαρμογή Masoutis App για smartphone και tablets ο καταναλωτής μπορεί να ενημερώνεται για τις τρέχουσες και μελλοντικές προσφορές των καταστημάτων της εταιρείας, να εντοπίζει το πλησιέστερο κατάστημα σε αυτόν, να ενημερώνεται για τους πόντους του και να τηρεί λίστα αγορών την οποία μπορεί να ενημερώνει ακόμα και σκανάροντας είδη στο σπίτι του. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει μεταφορτωθεί περισσότερες από 300.000, φορές γεγονός που αποδεικνύει την ευρύτατη αποδοχή της από το καταναλωτικό κοινό.  Ένα έργο που επίσης βραβεύθηκε στα Business IT Excellence Awards 2014.

 

Εταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη

Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. εφαρμόζει ολοκληρωμένη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε 2 κατευθύνσεις, εσωτερική και εξωτερική. Η εσωτερική αφορά στο προσωπικό και η εξωτερική στην  κοινωνία, το περιβάλλον και το προϊόν.
Είμαστε ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε οικολογικά και κοινωνικά ζητήματα και λειτουργούμε σαν ενεργοί πολίτες μιας κοινωνίας μέσα στην οποία δραστηριοποιούμαστε, συμμετέχουμε, ενεργούμε, με στόχο το κοινό καλό.
Πραγματοποιούμε ενέργειες με διπλό όφελος: το συμφέρον των καταναλωτών μέσα με τη θέσπιση χαμηλών τιμών σε είδη βασικής ανάγκης και την παράλληλη προσφορά σε έναν κοινωνικό, φιλανθρωπικό ή οικολογικό σκοπό.
Στηρίζουμε  τις τοπικές κοινωνίες με την ενίσχυση των τοπικών παραγωγών και βοηθούμε στη διακίνηση και διανομή των προϊόντων τους σε ευρύτερο γεωγραφικό δίκτυο.
Φροντίζουμε να χαρίζουμε χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, έστω και μέσα από μικρές καθημερινές προσφορές, μέσα από χορηγίες ή ενέργειες.
Με την ανάπτυξή μας συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία το διάστημα 2011-2014 δημιούργησε 50 νέα καταστήματα και συνολικά περισσότερες από 1000 θέσεις εργασίας.
Πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη επένδυση με πολλαπλά παράλληλα αποτελέσματα στο κομμάτι της ΕΚΕ. Πρόκειται για το νέο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (logistics center), στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2016

 

 1. Χορήγηση υποτροφιών σε αριστούχους πρωτοετείς φοιτητές από σε όλους τους νομούς που δραστηριοποιούμαστε
 2. Δενδροφυτεύσεις σε πληγείσες περιοχές
 3. Προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδος
 4. Αύξηση του αριθμού των κοινωνικών παντοπωλείων
 5. Ενίσχυση των δράσεων ΕΚΕ προς : Κοινωνία, Περιβάλλον, Προϊόντα

 

 

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕξΩΤΕΡΙΚh kaτευθυνση

Αναλυτικά, η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας σε επίπεδο εξωτερικό επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες και δράσεις με κοινωνική φιλανθρωπική και οικολογική κατεύθυνση.
Με τίτλο: «Αγαπώ & φροντίζω την κοινωνία» και «Αγαπώ & φροντίζω το περιβάλλον» η εταιρεία διοργανώνει και συμμετέχει σε πολλές ενέργειες με φιλανθρωπικό και οικολογικό χαρακτήρα. Προσφέρουμε βοήθεια σε πολλές κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη οικονομικής συμπαράστασης. Επίσης, η εταιρεία είναι πρωτοπόρα στην ιδέα και δημιουργία των «πράσινων» καταστημάτων και δίνει  ιδιαίτερη σημασία στο θεσμό της ανακύκλωσης.
Με τον τρόπο δράσης μας και λειτουργίας των καταστημάτων μας ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τους καταναλωτές για την προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος. Τους δίνουμε το παράδειγμα και το κίνητρο να επιδιώξουν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τις ενέργειες π.χ. της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας. Να καλλιεργηθεί μέσα τους ο σεβασμός για το περιβάλλον, η ευθύνη για την προστασία του.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕξΩΤΕΡΙΚh kaτευθυνση - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο φορές το μήνα ενισχύουμε και βοηθάμε παντοπωλεία αγάπης των δήμων: Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Μηχανιώνας, Παύλου Μελά, Θέρμης και Χαλκίδας.  Υποστηρίζουμε 180 άπορες οικογένειες, όσο αφορά βασικά είδη πρώτης ανάγκης, σίτισης και καθαρισμού. 
Ενίσχυση των δήμων για την οργάνωση συσσιτίων.
Τοποθέτηση καλαθιών στα καταστήματά για την συγκέντρωση τροφίμων για ευπαθείς ομάδες.
Συμμετοχή στην εκστρατεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε».
Χορηγικό Πρόγραμμα (για φιλανθρωπικούς & πολιτιστικούς σκοπούς, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, δήμους κ.α.).
Συμμετοχή στην εκστρατεία του Άλμα Ζωής «Sail for Pink».
Συμμετοχή στην εκστρατεία ΣΤΟΧΟΣ «Η μόδα βάζει στόχο τον καρκίνο του στήθους». Όλες οι γυναίκες πωλήτριες στην καλοκαιρινή ενδυμασία τους είχαν το σήμα του Στόχου.
Συμμετοχή στον 9ου Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος».
Προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού σε σχολεία που βρίσκονται κοντά στα καταστήματα της εταιρείας.

 

για τα παιδιά

Οργανώσαμε  μεγάλες καμπάνιες τα Χριστούγεννα του 2012, 2013 και 2014 με τίτλο: «Για τα παιδιά, απ’ τον καθένα μας/Νοιάζομαι. Μπορώ. Στηρίζω» και μήνυμα: «Νοιάζομαι για τα παιδιά, μπορώ να κάνω κάτι για αυτά, στηρίζω την προσπάθεια των καταστημάτων λιανικής μασούτης». Σκοπός της ενέργειας ήταν η συγκέντρωση χρηματικού ποσού για τις ανάγκες σίτισης παιδιών των ΜΚΟ: Άρτος Δράση, Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, Μπορούμε, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.  Συγκεντρώθηκαν και  προσφέρθηκαν συνολικά 126 χιλιάδες ευρώ σε τρόφιμα, για τις ανάγκες σίτισης των παιδιών.

 • Υποστηρίζουμε σε όλη του την πορεία το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες παροχής προληπτικής ιατρικής σε πάνω από 18.000 παιδιά στην Ελλάδα.  Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. σε συνεργασία με τη Johnson & Johnson Hellas στηρίζει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, ενημερώνει τους καταναλωτές και προβάλλει τη δράση.
 • Σε συνεργασία με γραφεία δημοσίων σχέσεων (Epi-Direction & Tsakalou pr) οργανώσαμε events με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ιδρυμάτων. (ΑΜΥΜΩΝΗ – Μ.Α.Ζ.Ι.  – ΚΕΝΤΡΟ Α.Μ.Ε.Α. ΣΩΤΗΡ – ΜΕΛΙΣΣΑ)
 • Συμμετοχή στην εκδήλωση « Ι adore my mommy» που οργάνωσε το Hyatt Regency Hotel Thessaloniki με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας.
 • Σε συνεργασία με τη L’OREAL προσφέραμε οικονομική βοήθεια στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
 • Σε  συνεργασία με τη Garnier προσφέραμε οικονομική βοήθεια στη 2η Ειδική Μονάδα  Νευρομυϊκών Παθήσεων  του νοσοκομείου Αχέπα Θεσσαλονίκης.
 • Σε συνεργασία με τη Unilever προσφέραμε στα Παιδικά Χωριά SOS Β. Ελλάδας χρηματικό ποσό για να καλύψουν το κόστος θέρμανσης των κτηρίων τους.
 • Σε συνεργασία με τη Gillette και τη συμμετοχή για διεκδίκηση του βραβείου Γκίνες προσφέραμε οικονομική βοήθεια στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης & το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.
 • Το 2016 ξεκίνησαν τα έργα για τη δημιουργία της πρώτης ορεινής εξοχικής κατοικίας για τα παιδιά του «Χαμόγελο του παιδιού» σε συνεργασία με την Henkel και το Δήμο Λαγκαδά.

Προσφέρουμε συνεχή υποστήριξη στο ορφανοτροφείο «Μέλισσα». Από τον Ιανουάριο του 2008 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. καλύπτει τις βασικές ανάγκες του ορφανοτροφείου.

 

 

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕξΩΤΕΡΙΚh kaτευθυνση - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

Δενδροφυτεύσεις & αναδασώσεις
Καθαρισμός ακτών
Χορηγία στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο βόρειων Σποράδων  
Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης όλα τα καταστήματα μαγειρικού λαδιού, λαμπτήρων, μπαταριών, ηλεκτρικών μικροσυσκευών
Συμμετοχή στην «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»
Δημιουργία του πρώτου πράσινου καταστήματος στην Ελλάδα
Συνεργασία με τον Δήμο Καλαμαριάς με θέμα «Εβδομάδα Περιβάλλοντος».
Συμμετοχή στο συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών.
Τοποθέτηση αυτοματοποιημένων υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην πόλη της Έδεσσας
σε συνεργασία με τον Δήμο.
Δημιουργία του πρώτου πράσινου καταστήματος στην Ελλάδα.

Πράσινα καταστήματα

Το Δεκέμβριο του 2009 εγκαινιάσαμε το πρώτο μας και πρώτο στην Ελλάδα πράσινο κατάστημα στη Χλόη Καστοριάς.
Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί βιοκλιματική αρχιτεκτονική όπως μονώσεις, φωτοσωλήνες καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά.
Για μικρότερο ενεργειακό κόστος, στα ψυγεία χρησιμοποιείται το σύστημα multisystem inverter με οικολογικό φρέον, τεχνολογία e-cube και σύστημα hot gas.
Το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων είναι νέας ενεργειακής κλάσης και χρησιμοποιούνται λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Πολύ σημαντικό είναι, επίσης, ότι στο πράσινο κατάστημα χρησιμοποιείται η τεχνική της γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη. Η γεωθερμία είναι μια τεχνική η οποία χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία που υπάρχει μέσα στη γη κι έτσι γίνεται εξοικονόμηση ενέργειας.
Στο πράσινο κατάστημα χρησιμοποιούνται σακούλες 100% διασπώμενες, σακούλες πολλαπλών χρήσεων καθώς και χάρτινες ανακυκλώσιμες. Τα καρότσια και τα καλάθια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμες πλαστικές φιάλες (PET).
Tο δεύτερο πράσινο κατάστημα της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στη Λάρισα εγκαινιάστηκε το Δεκέμβριο του 2010. Για τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. η δημιουργία των πράσινων καταστημάτων δεν είναι απλά μια ένδειξη οικολογικής ευαισθησίας, είναι κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας.
Για το έργο και την πολύτιμη συμβολή του στην προώθηση και ανάδειξη της καινοτομίας με τη δημιουργία του πρώτου πράσινου καταστήματος στην Ελλάδα απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντή Μασούτη βραβείο καινοτομίας.

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕξΩΤΕΡΙΚh kaτευθυνση - προϊον

eλληνικοτητα - Διασφάλιση ποιότητας - Φροντίδα για τον καταναλωτή

Η προδιαγραφή πιστοποίησης EPIELL 901:2012 δημιουργήθηκε με στόχο την ενίσχυση της εικόνας των πραγματικά ελληνικών επιχειρήσεων.
Προδιαγραφή EPIELL 901
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
2014
Κατά την αξιολόγηση από τον ανεξάρτητο, διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης TUV RHEINLAND HELLAS ΑΕ, κατόπιν διεξοδικής πολυήμερης επιθεώρησης, διαπιστώθηκε η συμμόρφωση των συστημάτων ποιότητας και υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. με τις απαιτήσεις των προτύπων. Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. κρίθηκε αμιγώς ελληνική επιχείρηση πληρώντας όλες τις προδιαγραφές του προτύπου που αφορούν το ποσοστό ελληνικότητας της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας και την απασχόληση Ελλήνων εργαζομένων από αυτή.
2015
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. για δεύτερη χρονιά πήρε ελληνική πιστοποίηση (Προδιαγραφή EPIELL 901:2012).
Η αξιολόγηση έγινε από τον ανεξάρτητο, διαπιστευμένο Φορέα Πιστοποίησης Swiss Approval Hellas Α.Ε., κατόπιν διεξοδικής πολυήμερης επιθεώρησης. Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. κρίθηκε αμιγώς ελληνική επιχείρηση πληρώντας όλες τις προδιαγραφές του προτύπου που αφορούν το ποσοστό ελληνικότητας της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας και την απασχόληση Ελλήνων εργαζομένων από αυτή.
Πιστοποίηση ΙSO 9001 για το πεδίο οργάνωση και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας στο δίκτυο της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Το πρότυπο ISO 9001:2008, επιβάλλει την ύπαρξη οργάνωσης, συστήματος ελέγχου και μέτρησης της αποδοτικότητας των διεργασιών που υλοποιεί η εταιρεία, μετρήσιμους στόχους, συνεχή βελτίωση, διαδικασίες ελέγχου υπηρεσιών, μέτρηση ικανοποίησης πελατών κλπ. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά και τα 252 καταστήματα μας.
Πιστοποίηση ISO 22000 για το πεδίο Παραλαβή, Αποθήκευση και Διανομή Τροφίμων ξηρού φορτίου, είδων ψυγείου, μαναβικής και ζωοτροφών. Παραλαβή αποθήκευση, επεξεργασία και διανομή νωπών κρεάτων, παρασκευασμάτων κρέατος και πουλερικών
Το πρότυπο ISO 22000:2005, επιβάλει την ύπαρξη συστήματος ελέγχου και διασφάλισης της υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την παραλαβή, την αποθήκευση, την επεξεργασία, την διανομή κλπ μέχρι το σημείο πώλησης. Η συγκεκριμένη διαδικασία αφορά το υπερσύγχρονο κέντρο logistics στο Καβαλάρι, το οποίο λειτουργεί από 2011 το σε εγκαταστάσεις 60.000 τμ με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές αποθήκευσης, συσκευασίας, μεταφορών τροφίμων και προϊόντων ξηρού φορτίου, πλήρως ηλεκτρονικά ελεγχόμενο.
Πιστοποίηση ISO 14001:2004 για την οργάνωση και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας στο δίκτυό της για την περιβαλλοντική διαχείριση.
Πιστοποίηση BS OHSAS 18001:2007 για την οργάνωση και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας στο δίκτυό της για την υγιεινή και ασφάλεια εργασίας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό TUV Rheinland.

 

Καινοτομία - Βραβείο Γκίνες

Η εταιρεία καινοτομεί μέσα από τη συμμετοχή της σε πρωτότυπες εκδηλώσεις με κοινωνικό χαρακτήρα.
Στις 14 Μαρτίου 2012 η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. επιχείρησε και κατάφερε να κατακτήσει το βραβείο Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό αντρών που ξυρίστηκαν ταυτόχρονα. Δύο χιλιάδες εκατόν πενήντα άντρες (2.150) συμμετείχαν στη διεκδίκηση του βραβείου και χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.
Μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι της εταιρείας από όλα τα μέρη της Ελλάδας με τις οικογένειες και τους φίλους τους, πλημμύρισαν τον προαύλιο χώρο του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Ήταν μια χαρούμενη γιορτή μέσα από την οποία δόθηκε η ευκαιρία στους εργαζόμενους να γνωριστούν μεταξύ τους και να ζήσουν μαζί μια αξέχαστη εμπειρία. Στο χώρο υπήρχε για όλους πλούσιος μπουφές, αναψυκτικά και χυμοί, μεγάλη ποικιλία από διάφορα εδέσματα.
Μέσα από αυτή την εκδήλωση πετύχαμε τον αρχικό μας στόχο που ήταν η προσφορά σημαντικής οικονομικής βοήθειας στα παιδιά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης & του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

Ανακύκλωση

Με τον τρόπο δράσης μας και λειτουργίας των καταστημάτων μας, ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε τους καταναλωτές για την προστασία και την φροντίδα του περιβάλλοντος. Τους δίνουμε το παράδειγμα και το κίνητρο να επιδιώξουν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τις ενέργειες π.χ. της ανακύκλωσης, της εξοικονόμησης ενέργειας. Να καλλιεργηθεί μέσα τους ο σεβασμός για το περιβάλλον, η ευθύνη για την προστασία του.
Σε όλα τα καταστήματα Μασούτης παρέχεται η δυνατότητα ανακύκλωσης μαγειρικού λαδιού, λαμπτήρων, μπαταριών ηλεκτρικών μικροσυσκευών
Tο 2013 συγκεντρώσαμε 11.110,75(kg) μπαταρίες,
ενώ το 2014 11.434,10(kg).
Το 2013 συγκεντρώσαμε 47.789(kg) ηλεκτρικές συσκευές, ενώ το 2014 55.080(kg).
Το 2013 συγκεντρώσαμε 2.223(kg) λαμπτήρες, ενώ το 2014 5.213(kg).
Το 2013 συγκεντρώσαμε 13.875 (kg) λάδι, ενώ το 2014  14.210 (kg)

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕσΩΤΕΡΙΚh kaτευθυνση - προσωπικο

Η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας σε επίπεδο εσωτερικό επικεντρώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό. 
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. επί σειρά ετών διακρίνεται ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σε Ελλάδα και Ευρώπη σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas.

 

Εκπαίδευση και επιμόρφωση προσωπικού

Η Διεύθυνση Ανθρώπινων Πόρων της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. φροντίζει για τη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζόμενων. Η εκπαίδευση αφορά όλα τα αντικείμενα με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα πωλήσεων, επικοινωνίας, ομαδικότητας, υποκίνησης, υγιεινής και ασφάλειας. Διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας έτσι ώστε να συνδυάσουν οι εργαζόμενοι ενημέρωση και αναψυχή.
Η εταιρεία επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, δίνει δυνατότητες εξέλιξης στους εργαζόμενους, αναγνωρίζει τις δυνατότητές τους, τους ανταμείβει και τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα. Η πλειονότητα από τα σημερινά ανώτατα και ανώτερα στελέχη ξεκίνησαν από χαμηλότερες θέσεις στην κλίμακα της υπαλληλικής ιεραρχίας, εκτιμήθηκε η πορεία, η προσπάθεια, η αφοσίωση και η προσφορά τους και μέσα από τις δυνατότητες που τους έδωσε η εταιρεία ανέβηκαν και κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις.
Γενικά, σε μια εποχή όπου οι εργασιακές σχέσεις περνάνε μεγάλη κρίση, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. καταφέρνει να διατηρεί άριστο εργασιακό κλίμα, να αυξάνει συνέχεια το προσωπικό της.

εταιρεια και εργαζομενοι

Πολύ σημαντικό και αξιόλογο είναι ότι η διοίκηση της εταιρείας έχει αποφασίσει να δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και συζύγους των εργαζόμενων στην εταιρεία να απασχοληθούν σε αυτή εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. Προσφέρει, δηλαδή, θέσεις εργασίας σε άτομα από την ίδια οικογένεια, κάτι που με έναν ακόμα τρόπο επιβεβαιώνει τον οικογενειακό χαρακτήρα της εταιρείας, την ευαισθησία της απέναντι στους εργαζόμενους και το σεβασμό προς αυτούς.
Η εταιρεία σέβεται απόλυτα τα εργασιακά δικαιώματα. Είναι συνεπής στις πληρωμές, στην τήρηση του ωραρίου και παρέχει στους εργαζόμενους ίσες ευκαιρίες εξέλιξης, διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση, έξτρα παροχές όπως εκπτώσεις σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους για αγορές από τα καταστήματα της εταιρείας.
Υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας των εργαζόμενων με τη διοίκηση, ο τρόπος επικοινωνίας που καθιέρωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης, η «ανοιχτή πόρτα», δηλαδή η πρόσβαση στη διεύθυνση που είναι πάντα δυνατή για όλους.
Η εταιρεία συμπαραστέκεται ενεργά στους ανθρώπους της όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ο γιατρός της εταιρείας ενημερώνει και κατευθύνει τους εργαζόμενους όταν χρειάζονται πληροφορίες για θέματα υγείας και περίθαλψης.

Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον σε ελλαδα και ευρωπη

βest workplaces greece - best workplaces europe

 

2012
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διακρίθηκε ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα το 2012 σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas. Η έρευνα Best Workplaces που διεξάγει το Great Place to Work Institute είναι η μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα του μοντέλου αξιολόγησης είναι ότι τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην τελική βαθμολογία την έχουν οι απαντήσεις των εργαζόμενων.
2013
Διακρίθηκε ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και τις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2013. Στην Ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν πάνω από 589.000 εργαζόμενοι που εργάζονται σε περισσότερες από 2.100 επιχειρήσεις σε 19 χώρες της Ευρώπης και αποτελεί τη μεγαλύτερη έρευνα διεθνώς για το εργασιακό περιβάλλον.
18η θέση  στην κατηγορία «The Best Large Workplaces in Europe 2013» | «Οι Μεγάλου Μεγέθους Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη»

2014
Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διακρίθηκε στα Great Place to Work Europe 2014 και βρίσκεται στις 25 πρώτες μεγάλου μεγέθους εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, στην 19η θέση. Στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν 2.330 επιχειρήσεις από 19 χώρες της Ευρώπης που απασχολούν συνολικά 1.555.540 εργαζόμενους.
Διακρίθηκε και ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Οι διακρίσεις αυτές ήρθαν σε μια πολύ δύσκολη εποχή, με συνεχείς ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Παρ’ όλα αυτά η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση των εργαζόμενων της εταιρείας, δίνει ώθηση για μεγαλύτερα βήματα ανάπτυξης και επιτυχίας.
Το γεγονός αποκτά ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της εταιρείας και τη μεγάλη διασπορά των εργαζόμενων. Πρόκειται για μια εταιρεία που αυτή τη στιγμή απασχολεί περισσότερους από 6.200 εργαζόμενους και διαθέτει 253 καταστήματα.
Με αυτήν τη βράβευση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά αυτό που πρεσβεύει η εταιρεία, ότι κινητήρια δύναμή της είναι η σχέση που οικοδόμησε και διατηρεί με τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας.
Επιβεβαιώθηκε ότι η δύναμη της εταιρείας είναι οι άνθρωποί της, όλοι όσοι εργάζονται στη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. με αφοσίωση, συνέπεια, υπευθυνότητα και αγάπη για την εταιρεία.
H διοίκηση της εταιρείας για τη διπλή διάκριση το 2013 ευχαρίστησε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά με προσωπικό ευχαριστήριο και με δώρο δύο κρασιά σε συλλεκτική συσκευασία. Μια χειρονομία που εξέφρασε την ειλικρινή αναγνώριση της προσφοράς κάθε εργαζόμενου στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας  και εκτιμήθηκε πολύ από όλους τους εργαζόμενους που ανταπόδωσαν με συγκινητικές ευχαριστήριες επιστολές προς τη διοίκηση.
2015
Για 2η συνεχόμενη είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διακρίθηκε στα Great Place to Work Europe 2015, στη 16η θέση.  Στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν 2.322 επιχειρήσεις από 19 χώρες της Ευρώπης που απασχολούν συνολικά 1.573.788 εργαζόμενους.
Επίσης διακρίθηκε ως το 2ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.

2016
H Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. το 2016 ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη των  εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη και κατέκτησε την 11η θέση. Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία ανάμεσα στις 25 στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων.
Είναι πολύ σημαντική διάκριση, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces, συμμετείχαν 2.250 επιχειρήσεις από 19 ευρωπαϊκές χώρες που απασχολούν συνολικά 2,6 εκατ. εργαζόμενους. Από αυτόν τον δύσκολο ανταγωνισμό διακρίθηκαν συνολικά 100 επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
Η διάκριση αυτή έρχεται αμέσως μετά τη βράβευσή της στην 4η θέση ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. βραβεύεται για 4η συνεχή φορά στην Ευρώπη και για 5η συνεχή φορά στην Ελλάδα στα βραβεία για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

 

Τράπεζα αίματος

Από το 1993 λειτουργεί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης η Τράπεζα αίματος Μασούτη για το προσωπικό της εταιρείας. Κάθε χρόνο διενεργούνται 2 αιμοδοσίες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ομάδα ποδοσφαίρου

Η εταιρεία έχει ομάδα ποδοσφαίρου. Απαρτίζονται από εργαζόμενους και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει ο αθλητικός σύνδεσμος εργαζομένων Θεσσαλονίκης.

 

Συγχρονο Κεντρο Αποθηκευσης και Διανομης

Τον Οκτώβριο του 2011 η Διαμαντής Μασούτης Α. Ε. εγκαινίασε το μεγάλο και υπερσύγχρονο Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (Logistics Center) στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, μια επένδυση αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για ένα Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής πολλαπλών προδιαγραφών. Οι νέες εγκαταστάσεις Logistics καλύπτουν συνολικά μία έκταση περίπου 60.000 τ.μ., σε οικόπεδο έκτασης 145 στρεμμάτων.
Περιλαμβάνει συσκευαστήριο κρέατος, αποθήκευση και διαχείριση φρουτολαχανικών, διαφορετικά επίπεδα ροής για εισερχόμενα και εξερχόμενα  προϊόντα, ενώ για τα συσκευασμένα είδη διαθέτει αποθήκευση και διαχείριση ξηρού φορτίου καθώς και φορτίων κατάψυξης, συντήρησης και υγρής ψύξης.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και αποτελεί επανάσταση στο χώρο του λιανεμπορίου για πολλούς λόγους.
Κάποιοι από αυτούς είναι ότι ως μέσο συλλογής παραγγελιών επιλέχθηκε στην πλειονότητα το συρόμενο καλάθι-καρότσι (Roll cage) ενώ για την ενδοδιακίνηση των Roll cages αλλά και παλετών επιλέχθηκε αντί των κλασικών περονοφόρων μηχανημάτων ο ασφαλής και αξιόπιστος αυτοματισμός E-TOW με τεχνολογία RFID, μια πραγματική καινοτομία για τον ελλαδικό χώρο. Η επιλογή αυτή κατέστησε τη διαδικασία συλλογής άκρως παραγωγική, αφού ο εργαζόμενος της συλλογής με την ολοκλήρωση του γεμίσματος Roll cage ή παλέτας με μία απλή κίνηση τοποθετεί το φορτίο στο σύστημα E-TOW (ουσιαστικά πρόκειται για μια ενδοδαπέδια αλυσίδα μεταφοράς φορτίων για την ενδοδιακίνηση και κατανομή τους εντός της αποθήκης). Με τεχνολογία RFID και αλυσίδα μήκους 2.000 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει οποιαδήποτε χρονική στιγμή πάνω από 500 Roll cages, παλέτες & Thermo container κατευθύνοντάς τα στον προορισμό τους. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας κοινών φορτίων διανομής αφού Roll cages και παλέτες ξηρού φορτίου μπορούν να συνδυαστούν με Thermo container (με προϊόντα ψύξης), φρουτολαχανικών και να προωθηθούν μαζί στη ράμπα του αντίστοιχου καταστήματος. Η αυτόματη ενδοδιακίνηση ολοκληρώνεται με την κατανομή των μεταφερόμενων φορτίων στις ράμπες των αποστολών.
Το νέο κέντρο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να προάγει την ανακύκλωση μέσα από τη χρήση μονάδας βιολογικού καθαρισμού και την κεντρικοποιημένη διαχείριση του συνόλου των ανακυκλούμενων και μη υλικών του.
Τα οφέλη για τους καταναλωτές είναι πολλά με βασικό την αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων που έχουν αυτούς ως τελικό αποδέκτη. Για τη σημαντική αυτή επενδυτική ενέργεια, την καινοτομία και τα αποτελέσματά της η εταιρεία βραβεύτηκε στα σελφ σέρβις Excellence Awards 2012 στην κατηγορία «Ανάπτυξη-Επενδυτική Δραστηριότητα».
Η χρήση τεχνολογιών αιχμής για την προστασία του χώρου και των εργαζόμενων, με την παράλληλη σύνδεσή τους με τα συστήματα πυρανίχνευσης και κατάσβεσης, τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης στο χώρο, η τεχνολογία BMS για τον έλεγχο των θερμοκρασιών των ψυγείων και του φωτισμού, καθώς και τα συστήματα τηλεματικής για τη διαχείριση και τον εντοπισμό των εταιρικών οχημάτων, διασφαλίζουν την ασφάλεια χώρων, εγκαταστάσεων & προϊόντων. Παράλληλα, όλα αυτά τα καινοτόμα συστήματα μαζί κάνουν απόλυτα ασφαλή, εύκολη και ευχάριστη την εργασία των υπαλλήλων.

Προϊοντα ιδιωτικης ετικετας

Σήμερα, η εταιρεία λανσάρει πάνω από 1600 κωδικούς προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλες τις βασικές κατηγορίες με την επωνυμία «Mr. Grαnd», «Μασούτης από τον τόπο μας», «Βιοεπιλογές Μασούτη» και «First Class». Τα προϊόντα αυτά παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση και ραγδαία  ανάπτυξη, κάτι  που οφείλεται στην ποιοτική υπεροχή τους σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ανταγωνιστική τους τιμή.
Εφαρμόζουμε στρατηγική ανάπτυξης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας η οποία βασίζεται σε λεπτομερή έρευνα και με βάση τα συμπεράσματα προγραμματίζεται η εισαγωγή των προϊόντων στα καταστήματα. Αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την εταιρεία η διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Η επιτυχία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι συνδυασμός πολλών πλεονεκτημάτων: ποιότητα, τιμή, εμφάνιση, ποικιλία.
Σχετικά με τους προμηθευτές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας, είναι βασική αρχή και προτεραιότητα της Διοίκησης να συνεργάζεται με Έλληνες προμηθευτές και να δημιουργεί μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης, οι οποίες να στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα. Για προϊόντα που δεν υπάρχει η δυνατότητα να παραχθούν στην Ελλάδα (ποσοστό μικρότερο του 3%), επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια ποιότητας προμηθευτές από το εξωτερικό που διακρίνονται στον τομέα τους.
Το 2016 προγραμματίζεται η εισαγωγή νέων κωδικών καθώς και ο ανασχεδιασμός συσκευασίας κάποιων παλαιότερων.

Υπηρεσιες προς το καταναλωτικο κοινο

Καρτα πιστοτητας Mas card

Από το 2000 εφαρμόζουμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα πιστότητας με την κάρτα μέλους Mas Card. Ο αριθμός των μελών σήμερα ξεπερνά το 1.000.000 με πιστότητα που ξεπερνά το 85%.

καρτα Μασουτης Visa

Η Μασούτης Visa σε συνεργασία με την Eurobank προσφέρει προνόμια και εκπτώσεις και διευκολύνει τον τρόπο αγορών.
Συγκεκριμένα οι κάτοχοι της κάρτας Μασούτης Visa έχουν
Κέρδος 4% της αξίας των αγορών τους για εξαργύρωση σε επόμενες αγορές στα καταστήματα λιανικής Μασούτης.
Κέρδος 1% στις αγορές σε οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση με το σήμα Visa στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η εξαργύρωση γίνεται στα καταστήματα λιανικής Μασούτης.
Δωρεάν συνδρομή για τον 1ο χρόνο. Από τον 2ο χρόνο και μετά δωρεάν συνδρομή για κάθε έτος, εφόσον οι ετήσιες αγορές σας ξεπερνούν τα €1.800
Αγορές με άτοκες δόσεις σε περισσότερες από 60.000 επιχειρήσεις στην Ελλάδα
Δυνατότητα μεταφοράς υπολοίπου από κάρτες άλλων τραπεζών με προνομιακό επιτόκιο
Δυνατότητα πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, με ταχύτητα, ασφάλεια και ευκολία, μέσω της νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικών πληρωμών Visa Pay Wave
Ολοκληρωμένες ταξιδιωτικές προτάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με τη φροντίδα του Eurobank Travel.
Οδοντιατρική και οφθαλμολογική φροντίδα με προνομιακούς όρους μέσω των προγραμμάτων Dental Plan & Eye Care αντίστοιχα
Προνόμια υγείας Health Plus για εσάς και τα παιδιά σας και επιπλέον προνόμια και παροχές ειδικά για εσάς σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

αναβαθμιση επικοινωνιασ με το καταναλωτικο κοινο

Ανοιχτή Γραμμή Καταναλωτή 80011803803 (χωρίς χρέωση)  για πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία, ερωτήσεις και θέματα τα οποία καταγράφονται και μεταφέρονται στη διοίκηση για ενημέρωση και άμεση επίλυση.
ηλεκτρονικη σελιδα  www.masoutis.gr για πληροφορίες και πολύ χρήσιμα στοιχεία για την επιχείρηση, καθώς και για καθημερινές προσφορές.
εφαρμογη masoutis  για smartphones.
επισημη σελιδα στο facebook https://www.facebook.com/masoutis Από 29 Σεπτεμβρίου 2013 η εταιρεία ξεκίνησε την παρουσία της στα social media με τη λειτουργία της  επίσημης σελίδας της στο facebook, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με τους καταναλωτές. Όλοι οι  καταναλωτές και οι πελάτες της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έχουν την ευκαιρία για άμεση επαφή με την εταιρεία μέσα από την online επικοινωνία. Σχολιάζουν, προτείνουν, συζητούν, ενημερώνονται, αναδημοσιεύουν, μαθαίνουν και μοιράζονται ό,τι τους ενδιαφέρει.
Ηλεκτρονική ενημέρωση-αποστολή newsletter  με e-mail για τις εβδομαδιαίες προσφορές και όλα τα νέα της εταιρείας που αφορούν στο συμφέρον του καταναλωτή. Σήμερα, μετά από αίτημά τους, ενημερώνονται ηλεκτρονικά με την αποστολή newsletter περίπου πάνω από 20.000 καταναλωτές και καθημερινά αυξάνονται.
Υπηρεσία «Μασούτης κατ’ οίκον - παράδοση στο σπίτι»  που προσφέρουν κάποια καταστήματά μας και είναι πάρα πολύ χρήσιμη, κυρίως, για ανθρώπους που έχουν προβλήματα μετακίνησης (ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μητέρες με μωρά παιδιά κ.α.).
ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΥαθ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΗ σε 150 καταστήματα λιανικής Μασούτης στο νομό Θεσσαλονίκης και τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κιλκίς.
ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ wind, cyta, nova, οτε, δεη, hol, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΗ  σε όλα τα καταστήματα λιανικής Μασούτης.
Western Union - Ηλεκτρονική Μεταφορά Χρημάτων Σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής Μασούτης, στο ταμείο του καταστήματος, μπορούν οι καταναλωτές να στείλουν ή να λάβουν χρήματα εύκολα και γρήγορα, με το αξιόπιστο σύστημα μεταφοράς χρημάτων της Western Union.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ -ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ 

 

2015

 • Franchise Business Awards 2015

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έλαβε το βραβείο Best Use of Technology στα Franchise Business Awards 2015 για την εφαρμογή WebOrders Express Market που σχεδιάστηκε από το τμήμα μηχανογράφησης της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αποκλειστικά για τους συνεργάτες του τμήματος franchise express market. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν οι 22 καλύτερες αλυσίδες που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τους το 2014.

 • Μεγάλη νικήτρια η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στα σελφ σερβις Excellence Awards 2015

Κορυφαίο Βραβείο Συνεισφοράς «Life Achievement Award» στον κ. Διαμαντή Μασούτη, πρόεδρο και ιδρυτή της εταιρείας.
Τιμητικό Βραβείο «H Eλλάδα μπορεί»
- ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Καινοτομία / Νέα Τεχνολογία»
- ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία στην Εφοδιαστική Αλυσίδα»
- ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Κοινές Ενέργειες CSR »με HENKEL

 • Χρυσό Βραβείο στην Ενότητα Λειτουργικές και Επιχειρησιακές εφαρμογές και συγκεκριμένα στα ERP συστήματα, στα Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2015
 • Μεγάλη Διάκριση στα βραβεία Best Workplaces Εurope 2015

 

 • 2ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον 2015 στα βραβεία Best Workplaces Greece 2015

2014

 • Διάκριση βραβεία Best Workplaces Εurope 2014.

Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διακρίθηκε στα Great Place to Work Europe 2014 και βρίσκεται στις 25 πρώτες μεγάλου μεγέθους εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, στην 19η θέση. Στην ευρωπαϊκή έρευνα Best Workplaces συμμετείχαν 2.330 επιχειρήσεις από 19 χώρες της Ευρώπης που απασχολούν συνολικά 1.555.540 εργαζόμενους.

 • 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στα βραβεία Best Workplaces Greece 2014.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διακρίθηκε ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα το 2014 σύμφωνα με το Great Place to Work Institute Hellas. Η έρευνα Best Workplaces που διεξάγει το Great Place to Work Institute είναι η μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Η ιδιαιτερότητα του μοντέλου αξιολόγησης είναι ότι τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην τελική βαθμολογία την έχουν οι απαντήσεις των εργαζόμενων. Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διακρίθηκε ως το 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα  και το 2012.

 • European Business Awards 2013/14 & «The Chairman's Selection Award»

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έλαβε τη διάκριση εξαιρετικής επιχειρηματικής απόδοσης «Ruban d’ Honneur» στα European Business Awards 2013/14 και πέρασε στην τελική φάση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.  Διακρίθηκε ως μία από τις 10 φιναλίστ στην κατηγορία: Τhe Infosys Business of the Year Award/Bραβείο Eπιχείρησης της Xρονιάς (κ.ε. €150m+), που θα κριθούν στην τρίτη και τελική φάση του διαγωνισμού για την ανάδειξη του νικητή κάθε κατηγορίας. Σε αρχικό στάδιο διαγωνίστηκαν περίπου 15.000 εταιρείες από 27 χώρες και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. πέρασε με επιτυχία όλες τις φάσεις του διαγωνισμού και έφτασε στις 10 πρώτες εταιρείες της Ευρώπης!
Έλαβε, επίσης, και την ιδιαίτερα τιμητική διάκριση «The Chairman's Selection Award» κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος European Business Awards την επέλεξε ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες και την επιβράβευσε για την υψηλή επίδοσή της σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια από τις πιο δυσμενείς οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας.

 • Franchise Business Awards 2014

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. βραβεύτηκε ως Best Franchise Manager στα Franchise Business Awards 2014 για τα express market (ειδικές συνεργασίες-franchise). Η 6η εκδήλωση απονομής των βραβείων Franchise πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΕΒΕΑ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος (ΣFΕ). Βραβεύθηκαν οι 22 καλύτερες αλυσίδες που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες τους το 2013.

 • Διάκριση στα «σελφ σέρβις Εxcellence Αwards 2014»

 

Βραβείο Άριστης Επίδοσης Ενότητα “Βέλτιστες Συνεργασιακές Πρακτικές Λιανεμπορίου / Προμηθευτών FMCG” Kατηγορία “Συνεργασία στη Βελτιστοποίηση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας” (Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. & Ελαΐς Unilever Hellas A.E.).

Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης Κατηγορία “Προώθηση Τοπικών Παραγωγών”

Βραβείο Εξαιρετικής Επίδοσης Κατηγορία “Καινοτομία – Νέα Τεχνολογία”
(WebOrders Express Market)

Βραβείο «H Eλλάδα μπορεί»
Για τις διακρίσεις στα European Business Awards έλαβε στα σελφ σέρβις Excellence Awards το βραβείο «H Eλλάδα μπορεί» που απονέμεται σε επιχειρήσεις και πρόσωπα που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς, προβάλλοντας όχι μόνο τις εταιρείες τους αλλά και την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 

2013

 • Gold Stevie Winner 2013-International Business Awards

Το χρυσό βραβείο ως επιχείρηση της χρονιάς πήρε η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στο πλαίσιο των 10ων Διεθνών Επιχειρηματικών Βραβείων «Stevie Awards». Η τελετή απονομής έγινε στη Βαρκελώνη στις 14 Οκτωβρίου 2013 και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. τιμήθηκε ως Company of the Year στην κατηγορία Diversified Services including Retail.

 • European Business Awards 2013/14

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διακρίθηκε ως National Finalist και πέρασε στην επόμενη φάση των European Business Awards 2013/2014. Είναι η μοναδική επιχείρηση στον χώρο των σούπερ μάρκετ που ξεχώρισε ανάμεσα στις 50 κορυφαίες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά βραβεία επιχειρηματικότητας για να διεκδικήσουν τη διάκριση Ruban d’ Honneur.

 • International Business Awards

Company of the Year - Gold Stevie Winner - Diversified Services including Retail
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. πήρε το χρυσό βραβείο ως επιχείρηση της χρονιάς στο πλαίσιο των 10ων Διεθνών Επιχειρηματικών Βραβείων «Stevie Awards» (International Business Awards).
O θεσμός των βραβείων «Stevie» έχει στόχο να τιμήσει και να προβάλει παγκοσμίως τα επιτεύγματα και τη συνεισφορά επιχειρήσεων, οργανισμών και επιχειρηματιών τόσο στην παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, όσο και στο γενικό κοινό και στα ΜΜΕ.

 • Διαμάντι της ελληνικής οικονομίας – Βραβείο επιχειρηματικής αριστείας

Diamonds of the Greek Economy – The Most Admired Enterprises 2013
Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. βραβεύτηκε ως Διαμάντι της ελληνικής οικονομίας και μια από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις (Diamonds of the Greek Economy-The Most Admired Enterprises), κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Stat Bank. Οι εταιρείες που διακρίθηκαν βραβεύτηκαν με βάση 10 αυστηρά οικονομικά κριτήρια που θέτει η Stat Bank.

 • European Business Awards 2012/13

[Τhe Infosys Business of the Year Award (κ.ε. €150m+), Βραβείο Επιχείρησης της Χρονιάς ]
Απονομή τιμητικής διάκρισης «Ruban d’ Honneur» (ως μια από τις 10 καλύτερες επιχειρήσεις στην κατηγορία της) των «European Business Awards 2012-13». H Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ήταν η μοναδική ελληνική επιχείρηση που προκρίθηκε στην κατηγορία της.

 • Business ΙΤ Excellence Awards – Business Intelligence/Analytics

Για το έργο masinfo, κωδικό όνομα της λύσης QlikView της DCW Software Hellas που επέλεξε η εταιρεία για να ανταποκριθεί στις ανάγκες για προσωποποιημένη πληροφόρηση και ανάλυση διαφόρων εταιρικών παραμέτρων. Το πρωτοποριακό αυτό έργο απέσπασε κορυφαία διάκριση στο διαγωνισμό Business IT Excellence Awards, για τον κλάδο της Πληροφορικής, στην κατηγορία Business Intelligence/Analytics.

 • 7η θέση/καλύτερο εργασιακό περιβάλλον 2013 στα βραβεία Best Workplaces Greece 2013.
 • 18η θέση/καλύτερο εργασιακό περιβάλλον 2013 στα βραβεία Best Workplaces Europe 2013. Είναι η μία από τις 8 εταιρείες της Ελλάδας που διακρίθηκαν ανάμεσα στις 100 πρώτες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη για το 2013. Κατέκτησε την 18η θέση στην κατηγορία «The Best Large Workplaces in Europe  2013» | «Οι Μεγάλου Μεγέθους Εταιρείες με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ευρώπη». .

 

 • Διάκριση σε 5 κατηγορίες στα «σελφ σέρβις Εxcellence Αwards 2013»
 • Οικονομική Ανάπτυξη για την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα σε μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη για τον κλάδο των σούπερ μάρκετ.
 • Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, κατηγορία στην οποία διακρίνεται για δεύτερη χρονιά. Η βράβευση σε αυτή την κατηγορία έρχεται αμέσως μετά τη διάκριση της εταιρείας στα Best Workplaces Greece και Europe 2013.
 • Customer Segmentation & Category Management για category management στη κατηγορία «μαργαρίνες» σε συνεργασία με την εταιρεία Μινέρβα και τον εξωτερικό σύμβουλο Connectors.
 • Ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας / Mobile για τη δημιουργία της εφαρμογής masoutis για smartphones. Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. είναι η πρώτη εταιρεία στο χώρο των σούπερ μάρκετ που δημιούργησε εφαρμογή για smartphones, με εξελιγμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.
 • Κοινές Προωθητικές Ενέργειες για τη συνδυαστική ενέργεια «Καθαρίζω Ελληνικά- Στηρίζω Ελληνικά» σε συνεργασία με τη Henkel.

2012

 • Πρώτη θέση στην πανελλαδική κατάταξη 500 ελληνίδων μάνατζερ

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Ζαφειρία Μασούτη, κατέχει την πρώτη θέση στην πανελλαδική κατάταξη 500 ελληνίδων μάνατζερ με βάση έρευνα της ICAP GROUP.

 • 4ο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον 2012 στα βραβεία Best Workplaces Greece 2012 .

 

 • Διάκριση σε 3 κατηγορίες στα «σελφ σέρβις Εxcellence Αwards 2012»
 • Στην κατηγορία «Ανάπτυξη/Επενδυτική Δραστηριότητα» για το νέο κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής (logistics center).
 • Στην κατηγορία «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού». Σε μια εποχή όπου οι εργασιακές σχέσεις περνάνε μεγάλη κρίση, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. καταφέρνει να διατηρεί άριστο εργασιακό κλίμα, να αυξάνει συνέχεια το προσωπικό της δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και να παρέχει ένα αξιόλογο περιβάλλον εργασίας, δίνοντας ευκαιρίες εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και εξέλιξης.
 • Στην κατηγορία «Customer Segmentation» για την  πολύ αποτελεσματική συνεργασία με τη ΜΕΒΓΑΛ πέρα από τις κλασικές πρακτικές των εμπορικών συνεργασιών, μέσα σε πνεύμα απόλυτης εμπιστοσύνης και διάθεσης για καινοτομία. .
 • Βραβείο Γκίνες για τον μεγαλύτερο αριθμό αντρών που ξυρίστηκαν ταυτόχρονα, με στόχο την προσφορά σημαντικής οικονομικής βοήθειας στα παιδιά του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης & του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο.

 

 • European Business Awards 2012/13

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ήταν ανάμεσα στις 28 κορυφαίες εταιρείες που προκρίθηκαν ως National Finalist για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην επόμενη φάση των European Business Awards 2012/13. Προκρίθηκε στις 14 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις που πέρασαν στον ημιτελικό. Το 2012 για πρώτη φορά το κοινό είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει και να ψηφίσει την επιχείρηση της επιλογής του βλέποντας το βίντεο συμμετοχής που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα των European Business Awards. Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους του κοινού. Ήταν η μοναδική ελληνική επιχείρηση που προκρίθηκε στην τελική φάση των «European Business Awards 2012-13» στην κατηγορία που διαγωνίστηκε (Τhe Infosys Business of the Year Award (κ.ε. €150m+), Βραβείο Επιχείρησης της Χρονιάς) και έλαβε τη διάκριση εξαιρετικής επιχειρηματικής απόδοσης «Ruban d’ Honneur». Στην τελική φάση είχαν περάσει οι 100 κορυφαίες εταιρείες της Ευρώπης (οι δέκα καλύτερες δηλαδή της κάθε κατηγορίας των βραβείων) από 28 χώρες της Ευρώπης. Η επιλογή τους έγινε με βάση τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, τη δυναμική ανάπτυξη, τις καινοτόμες στρατηγικές και την επιχειρηματική ηθική.

 • True Leader στα ετήσια βραβεία True Leaders 2011 από την ICAP Group υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.
 • Υποψήφια σε τρεις κατηγορίες στα Retail Business Awards 2012 των Direction Εκδοτικός Οργανισμός Α.Ε. και το περιοδικό Retail Business, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

 

2011

 • Βραβείο Χρυσής Φήμης 2011, Famous Brands 2011 in Greece, από το Reputation Management Institute στην κατηγορία Super Market – Αναγνώριση από καταναλωτές των εμπορικών σημάτων που διαθέτουν την καλύτερη φήμη στην ελληνική αγορά.
 • True Leader, στα ετήσια βραβεία True Leaders 2010 από την ICAP Group υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

 

2010

 • The Bizz 2010 Trophy, βραβείο για την επιχειρηματική τελειότητα (Word Business Excellence-World Business Leader Certificate) από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό World Confederation of Businesses.
 • Strongest Companies in Greece

Το 2010 και το 2011 διακρίθηκε ως μία από τις ισχυρότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που ξεχωρίζουν για τη συνέπεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους. Σύμφωνα με στοιχεία της Icap Group, η εταιρεία  εντάσσεται στην κοινότητα «STRONGEST COMPANIES IN GREECE».

 • Βραβείο τελειότητας, ποιότητας και ιδανικής απόδοσης για το 2010. Βραβεύθηκε στο Βερολίνο από το διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό OTHERWAYS.

 

 • Βραβείο καινοτομίας

Στο 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας που οργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η ΔΕΘ  το 2010 απονεμήθηκε στον κ. Διαμαντή Μασούτη βραβείο καινοτομίας για το έργο και την πολύτιμη συμβολή του στην προώθηση και ανάδειξη της καινοτομίας με τη δημιουργία του πρώτου πράσινου καταστήματος στην Ελλάδα.

2009

 • Βραβεύθηκε στη Μαδρίτη από το διεθνή ανεξάρτητο ισπανικό οργανισμό «Trade Leader’s Club» για την αρίστευση σε προϊόντα και υπηρεσίες.
 • Τιμήθηκε από το διεθνή ανεξάρτητο ισπανικό οργανισμό ACTUALIDAD με το βραβείο The Leader in Prestige and Quality 2009 ως κορυφαία εταιρεία σε κύρος και ποιότητα.

 

2006

 • Τιμήθηκε στο Παρίσι ξανά από τον διεθνή ανεξάρτητο οργανισμό BID, για την πρόοδο που έχει σημειώσει στον τομέα της ποιότητας.

 

 

2005

 • Βραβεύθηκε στη Φρανκφούρτη με τη διεθνή τιμητική διάκριση Arch of Europe η οποία απονέμεται σε εταιρείες που σημειώνουν την καλύτερη πρόοδο στην εφαρμογή των αρχών της ποιότητας.

2003

 • Tιμήθηκε στο Παρίσι με το Χρυσό Διεθνές Βραβείο Αφοσίωσης στην Ποιότητα από το διεθνή ανεξάρτητο Οργανισμό BID (Business Initiative Directions) στα πλαίσια του World Quality Commitment.

 

 

καταστηματα χονδρικης

cash & carry

Από το 1986 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. άνοιξε το πρώτο κατάστημα χονδρικής δίπλα στο Grand Mασούτης Θέρμης και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται οργανωμένα στον τομέα χονδρικής πώλησης με τα καταστήματα Cash & Carry.
Σήμερα λειτουργούν 19 καταστήματα Cash & Carry που βρίσκονται στους νομούς: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Σερρών, Λάρισας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης, Έβρου.
Τα καταστήματα Χονδρικής Cash & Carry απευθύνονται σε επαγγελματίες από το χώρο του λιανεμπορίου (μίνι μάρκετ, παντοπωλεία κλπ.) και από το χώρο του HO.RE.CA. (ξενοδοχεία, εστιατόρια, fast food κτλ).
Πελατολόγιο  16.000 επαγγελματίες.
Φιλοσοφία  Κατά την ανάπτυξη του τμήματος χονδρικής, φροντίδα της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ήταν η συνεχής μελέτη, έρευνα και προσαρμογή στα νέα ανταγωνιστικά δεδομένα που δημιουργούνται στον τομέα της αγοράς χονδρικής. Όλα αυτά με γνώμονα την κερδοφόρα ανάπτυξη του τμήματος χονδρικής, αλλά και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικής του θέσης στο επιχειρηματικό περιβάλλον του κάθε συνεργάτη-πελάτη της εταιρείας.
Προφίλ καταστημάτων - Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα

  • Τα καταστήματα Cash & Carry είναι χώροι από 1.000 έως 3.000 τ.μ.
  • Μέσα σε αυτά λειτουργούν ψυκτικοί θάλαμοι και τμήματα νωπών προϊόντων (κρεοπωλείο, μαναβική).
  • Βρίσκονται όλα σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση για τους επαγγελματίες.
  • Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων, περίπου 15.000 κωδικούς.
  • Τα προϊόντα που διαθέτουν είναι σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
  • Πραγματοποιούν εβδομαδιαίες προσφορές ανά κατηγορία επαγγελματιών, που γνωστοποιούνται προσωπικά στον κάθε επαγγελματία, με αποστολή sms, e-mail ή τηλεφωνικά.
  • Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε προσφορά, τεμαχιακά σετ ή αξιακά στίκερ.
  • Εκδίδεται μηνιαίο φυλλάδιο προσφορών που αποστέλλεται ταχυδρομικά στον κάθε επαγγελματία.

 

 

ΔΙΚΤΥΟ FRANCHISE

express market

Από το 2005 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων franchise express market και ειδικής συνεργασίας. Tο δίκτυο franchise της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αναπτύσσεται σε πολλούς νομούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Το 2015 το δίκτυο διαθέτει πάνω από 220 καταστήματα.

Τα express market είναι παντοπωλεία που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή. Είναι η ιδανική επιλογή για τον επιχειρηματία που θέλει να ασχοληθεί με το λιανεμπόριο. Μια δραστηριότητα με σίγουρη επιτυχία που την εξασφαλίζει η συνεργασία με τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Με το κύρος, την αναγνωρισιμότητα, την πολυετή εμπειρία και την τεχνογνωσία της, λειτουργεί υποστηρικτικά και συμβουλευτικά για τον συνεργάτη σε όλα τα στάδια λειτουργίας του καταστήματος.
Στόχος είναι όλα τα καταστήματα των συνεργατών να αποκτήσουν μία ενιαία ταυτότητα, με κοινό αναγνωρίσιμο σήμα και όνομα. Οι συνεργάτες προμηθεύονται τα προϊόντα που διακινούν στα καταστήματά τους από την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ή απευθείας από τη βιομηχανία, πετυχαίνοντας συγχρόνως ειδικές εκπτώσεις. Παράλληλα έχουν μια σειρά από άλλα σημαντικά προνόμια.
Τα express market υποστηρίζονται από τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. με προγράμματα marketing, επικοινωνίας και προώθησης των πωλήσεων. Έχει δημιουργήσει για αυτά τη δική τους ηλεκτρονική σελίδα: www.expressmarket.gr. και σελίδα στο facebook για την προβολή τους μέσα από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. Mε μια περιήγηση σε αυτά μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τις προσφορές φυλλαδίου, να αναζητήσει στο χάρτη όλα τα καταστήματα των συνεργατών, να γνωρίσει τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας FC, να επικοινωνήσει και να ενημερωθεί για τους όρους και τους τρόπους συνεργασίας, να κάνει online παραγγελία.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. έλαβε το βραβείο Best Franchise Manager στα Franchise Business Awards 2014 και Best Use of Technology για την εφαρμογή WebOrders Express Market στα Franchise Business Awards 2015.

Εφαρμογή WebOrders Express Market: Από τις αρχές του 2013 τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή WebOrders Express Market σχεδιασμένη από το τμήμα μηχανογράφησης της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αποκλειστικά για τους συνεργάτες του τμήματος ειδικής συνεργασίας-franchise.  Πρόκειται για μια εφαρμογή με την οποία ο εφοδιασμός και η διαχείριση των αποθεμάτων γίνεται µε αυτόματο ηλεκτρονικό τρόπο, άμεσα και αποτελεσματικά. Οι παραγγελίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, μέσω internet. Ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία μιας παραγγελίας μειώθηκε και η πληροφόρηση για τις τιμές αγοράς, τις εκπτώσεις των ειδών, τη διαθεσιμότητα καθώς και το συνολικό κόστος μιας παραγγελίας είναι άμεση. Η πρόσβαση είναι δυνατή και άμεση από παντού με μοναδική προϋπόθεση την πρόσβαση στο internet σε έναν web browser. Η νέα εφαρμογή έδωσε τη δυνατότητα πλήρους ευελιξίας και άμεσης εξυπηρέτησης των πελατών μας στον απαιτούμενο χρόνο.
Σήμερα η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιείται από πολλούς συνεργάτες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.
14ο χλμ Θεσσαλονίκης-Βασιλικών | 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 803.803 | Fax: 2310 803.804 | info@masoutis.gr

 

www.masoutis.gr