Η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου σας καλωσορίζει στο λιμάνι μας και στην Κρήτη. Η πλούσια ιστορία του λιμανιού, σε συνδυασμό με την καθημερινή δραστηριότητα που αφορά το εμπορικό λιμάνι, την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα, τους χώρους αναψυχής, το παλιό ενετικό λιμάνι και το Κούλε και τα Νεώρια το καθιστούν ένα από τα πιο ζωντανά και σημαντικά λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου.

Αναμένοντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την κρουαζιέρα είναι θετικά, καθώς ο αριθμός των αναμενόμενων προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων για φέτος είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, παρά τη δύσκολη συγκυρία στο γεωστρατηγικό περιβάλλον της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Παράλληλα με την ολοκλήρωση της κατασκευής του Τερματικού Σταθμού Κρουαζιέρας ανοίγεται ένας νέος δρόμος στην αναβάθμιση συνολικά των δυνατοτήτων του λιμανιού συνδράμοντας περαιτέρω στην προσέλκυση κρουαζιέρας τύπου homeport.

Παράλληλα η τήρηση υψηλών προδιαγραφών στον κλάδο της ακτοπλοΐας αλλά και η περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορικού τμήματος αποτελούν προτεραιότητα για τη σημερινή Διοίκηση καθώς τα ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική οικονομία είναι πολλαπλά. Το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, επιδιώκεται συνεχώς η περαιτέρω σύνδεσή του με τα ιστορικά μνημεία, την πόλη, την ενδοχώρα και άλλα σημεία ενδιαφέροντος ώστε να αποτελεί ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και επιχειρηματικότητας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου εργάζεται συνεχώς και θέτει ολοένα και υψηλότερους στόχους για τη διαρκή βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών του λιμένα Ηρακλείου.

Το λιμάνι συνεχώς αλλάζει. Η πρόοδος και ανάπτυξη που φέρνει έχει αντιστοίχηση και άμεσο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία με τα θετικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Η Διοίκηση του Οργανισμού προχωρά με σχεδιασμό, γοργά προς το μέλλον ώστε ν αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι προοπτικές και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα Ηρακλείου, με στόχο να βοηθήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας, στο μερίδιο που της αναλογεί.

 

 

 

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε.

Λιμάνι Ηρακλείου, Τ.Θ. 1068 - 71 110 ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Fax Πρωτοκόλλου: 2810-226110


Τηλ. Γραμματείας: 2810-338115 έως 6

Email: info@portheraklion.gr

 

 

www.portheraklion.gr