ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ
Εξαιρετικό βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης από 100% ελιές Άμφισσας που συλλέγονται με το χέρι τον Οκτώβριο και επεξεργάζονται μέσα σε λίγες ώρες. Λόγω της εξαιρετικά χαμηλής οξύτητας, της σχετικά πρώιμης συγκομιδής, της βιολογικής καλλιέργειας και της μετασυλλεκτικής επεξεργασίας, το λάδι φτάνει στην κατηγορία βιολογικού έξτρα παρθένου πράσινου ελαιολάδου.
Το Βιοδυναμικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Kondea είναι μια βαθιά μεσογειακή έκφραση της περιοχής του Ολύμπου.
Τα ελαιόδεντρα της Kondea , με κυρίαρχη ποικιλία την Αμφίσσης, χρονολογούνται πάνω από 100 χρόνια πριν, έχοντας αναγεννηθεί από το 2012 και έπειτα, και συνεχίζουν να αναγεννώνται και να πυκνώνουν κάθε χρόνο. Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι και συμπιέζονται αμέσως.
Η συγκομιδή πραγματοποιείται αποκλειστικά με το χέρι, με τους συλλέκτες να επιλέγουν μόνο τους καρπούς καλύτερης ποιότητας από κάθε δέντρο,
διασφαλίζοντας έτσι ότι οι ελιές παρέμειναν υγιείς και φρέσκες. Για να αποτρέψετε την οξείδωση και να λάβετε λάδι από τα υψηλότερα
πιθανής ποιότητας, οι φρεσκοκομμένες ελιές μεταφέρονται αμέσως στο ελαιοτριβείο, όπου και πιέζονται
εντός δύο ωρών από την άφιξή τους.
Το φρεσκοτριμμένο λάδι, με τα υπέροχα φρουτώδη αρώματα και το πλούσιο αντιοξειδωτικό
ιδιότητες, φιλτράρεται και αποθηκεύεται σε χαλύβδινες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας για την καλύτερη διατήρηση των οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η ιστορία του οικογενειακού μας ελαιώνα ξεκινάει στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι πρόγονοί μας αποφάσισαν να φυτέψουν ελιές σε κάποια από τα βοσκοτόπια που είχαν στην κατοχή τους, καθώς ήταν κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους σε λάδι.
Ο ελαιώνας λοιπόν εγκαταστάθηκε στους πρόποδες του Ολύμπου, σε μια έκταση 90 στρεμμάτων περίπου, απομακρυσμένη από τα κοντινά χωριά (απόσταση 9 km από το χωριό Γόννοι του δήμου Τεμπών και 10 από τη Ροδιά του δήμου Αμπελώνα), με έντονο ανάγλυφο και καλλιεργήθηκε παραδοσιακά για πάνω από μισό αιώνα ώσπου εγκαταλείφθηκε την δεκαετία του 1980.
Από το 2013 και έπειτα ξεκίνησε η ανανέωσή του με κλαδεύματα αναγέννησης, εμβολιασμούς και πύκνωση της βλάστησης με την υπάρχουσα ποικιλία Ελιάς "Αμφίσσης". Σταδιακά, από το έτος 2017 και έπειτα τα δένδρα βρίσκονται σε παραγωγικό στάδιο.
Από την αρχή της ενασχόλησής μας με τον ελαιώνα αρχή και στόχος μας ήταν η μη χρήση αγροχημικών λιπασμάτων και φυτοπροστατευτικών ουσιών και οι όποιες επεμβάσεις μας να γίνονται με βάση την προστασία τόσο των δέντρων και του τελικού προϊόντος, όσο και του περιβάλλοντος χώρου, της ατμόσφαιρας και των υπόγειων υδάτων. Για το λόγο αυτό ακολουθήσαμε τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και πιστοποιούμαστε γι' αυτό από τον αρμόδιο φορέα (Βιοελλάς).
Από το 2021 και έπειτα θέσαμε περισσότερες απαιτήσεις στον τρόπο καλλιέργειας και στο παραγόμενο ελαιόλαδο και εφαρμόζουμε το διεθνές πρότυπο Demeter, στηριζόμενοι στις αρχές της βιοδυναμικής Γεωργίας. Στόχος είναι ο περιορισμός των εξωτερικών εισροών και η θεώρηση του αγροκτήματος ως ένα κλειστό σύστημα, η γονιμότητα του οποίου θα εξασφαλίζεται από την συνεχή αναγέννηση του εδάφους, μέσω της εφαρμογής κομπόστ, βιοδυναμικών σκευασμάτων και της κατακόρυφης αύξησης της οφέλιμης μικροβιακής χλωρίδας.
Η περιοχή είναι πλούσια σε βιοποικιλότητα, τόσο στη χλωρίδα όσο και στην πανίδα. Μακριά από καλλιεργούμενες εκτάσεις, ενσωματώνεται στο φυσικό τοπίο καθώς δε γίνεται καμία επέμβαση πέραν της φροντίδας των δέντρων.
Μέσα στο κτήμα φιλοξενούνται πολλά είδη πουλιών και μπορεί κανείς να συναντήσει λαγούς, αλεπούδες, χελώνες καθώς και άγρια άλογα που μετακινούνται σε κοπάδια.
Από το 2013 και έπειτα ξεκίνησε η ανανέωσή του με κλαδεύματα αναγέννησης, εμβολιασμούς και πύκνωση της βλάστησης με την υπάρχουσα ποικιλία Ελιάς "Αμφίσσης". Σταδιακά, από το έτος 2017 και έπειτα τα δένδρα βρίσκονται σε παραγωγικό στάδιο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
H Αίγλη Ράπτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα.
Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Γεωπονίας. Απέκτησε το Μεταπτυχιακό της Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Προστασία Φυτών και Περιβάλλοντος & Αρχιτεκτονική Τοπίου» από τη Σχολή Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι πιστοποιημένη επιμελήτρια για τα Σχεδία Βελτίωσης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων και τα Σχέδια Δράσης για Νέους Αγρότες, τα οποία υποβάλλονται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή Επιθεωρήσεων Ολοκληρωμένων Συστημάτων Γεωργικής Διαχείρισης, όπως ορίζονται από τα πρότυπα AGRO 2.1 και 2.2.
Είναι κάτοχος πτυχίου «Κοσμητολογία: Μέθοδοι Παρασκευής Καλλυντικών από Φυσικές Πρώτες Ύλες και Φαρμακευτικά Φυτά» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία σε Οργανισμούς του Κράτους σχετικά με αιτήματα Γεωργικών Ενισχύσεων και Αποζημιώσεων. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας στον σχεδιασμό τοπίου και στις κατασκευές από το ιδιωτικό της γραφείο για 10 χρόνια.
Από το 2012, έχει επικεντρωθεί σε γεωργικές εργασίες στους οικογενειακούς ελαιώνες.
Η Αίγλη προσπαθεί να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής, δείχνοντας απόλυτο σεβασμό στον καταναλωτή και το φυσικό περιβάλλον. Πιστεύει ακράδαντα ότι οι ανθρώπινες κοινωνίες και η φύση πρέπει να συνδέονται μέσω μιας ανεμπόδιστης σχέσης αμοιβαίας προστασίας και σεβασμού. Αυτή η αρχή αποτελεί τη βάση των μεθόδων καλλιέργειάς της και την εμπνέει για συνεχή έρευνα και ενημέρωση σχετικά με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες.
Θα μας βρείτε:
ΟΙ ΕΛΑΙΩΝΕΣ
Ροδιά, Λάρισας
Η ΕΤΑΙΡΙΑ
Παλαιστίνης 15, Τ.Κ. 41222, Λάρισα
Mob: +30 6947 214299
Mail: info@kondea.gr
Web: https://kondea.gr/

|