Panagiotis N. Karakanas      

Dairy Scientist, MSc

P.Karakanas & Co Ltd.

 

         DAIRY

Stefanovikeio, Volos

Main Office: 15th Polymeri St, 

POBox: 38221, Volos, GREECE

T.   +30 2421027991

M. +30 6974880682

www.karakanas.gr

karakanas@hotmail.com


 

 

 

Το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του iTQi", μια σφραγίδα ποιότητας στην γεύση!

 Το "iTQi Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στην γεύση η οποία δίνεται από διαμορφωτές γνώμης, οι οποίοι είναι βρεβευμένοι με Michelen Σεφ & Γευσιγνώστες.

Οι κριτές της επιτροπής του iTQi, προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες, είναι μέλη μεγάλου κύρους οργανισμών εστίασης στην Ευρώπη, όπως Maitres Cuisiniers of France, Academie Culinaire de France, Hellenic Chef's Association, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Nordic Chefs Association, Associaciones des Cocineros de Espana, World Master Chefs Society, Verband der Koche Deutschlands και της Association de la Sommellerie Internationale (ASI) για τα ποτά.

 

Μια αξιολόγηση με αστέρια

Παρόμοια και με τον οδηγό Michelin της γαστρονομίας, το iTQi δεν διοργανώνει ένα διαγωνισμό αλλά επιβραβεύει προϊόντα με βάση τα δικά τους χαρακτηριστικά. Μόνο τα προϊόντα τα οποία λαμβάνουν ποσοστό βαθμολογίας πάνω από 70% θα απονεμηθούν με το "Βραβείο Ανώτερης Γεύσης" ενός, δύο ή τριών αστεριών.

  • 1 χρυσό αστέρι: γενική βαθμολογία από 70% έως 80%: πολύ καλή γεύση
  • 2 χρυσά αστέρια: γενική βαθμολογία από 80% έως 90%: αξιοσημείωτη γεύση
  • 3 χρυσά αστέρια: γενική βαθμολογία πάνω από 90%: εξαιρετική γεύση

Μια αισθητηριακή ανάλυση βασισμένη στην ένταση της γευστικής απόλαυσης!

Κατά την διάρκεια των δοκιμών, κάθε προϊόν υπόκειται σε μια γευσιγνωσία στα 'τυφλα΄ σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες οργανοληπτικής ανάλυσης.

Από τους δοκιμαστές ζητείται να αξιολογήσουν τα προϊόντα σαν τα είχαν οι ίδιοι στο δικό τους σπίτι και όχι σύμφωνα με τα στάνταρ των εστιατορίων τους.

Κάθε αξιολογούμενο προϊόν ελέγχεται μέσα στο πλαίσιο μιας αισθητηριακής ανάλυσης, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση, υφή κλπ. Οι κριτές επίσης καταγράφουν  τα σχόλιά τους και -αν χρειαστεί-  κάνουν προτάσεις για βελτιώσεις.

Μετά το τέλος των συνεδριών γευσιγνωσίας, το iTQi προετοιμάζει ένα αναλυτικό γράφημα των διαφόρων επιμέρους βαθμολογιών, συνοψίζει τα σχόλια και τις προτάσεις των κριτών και τα κάνει διαθέσιμα στις συμμετέχουσες εταιρίες. Αυτή η πληροφορία είναι ιδιαίτερα πολύτιμη στους παραγωγούς, καθώς τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα την γνώμη της Κριτικής Επιτροπής αλλά και να εντοπίσουν ενδεχόμενες περιοχές βελτίωσης για τα προϊόντα τους.

 Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την σελίδα www.itqi.com ή επικοινωνείστε στο info{a}itqi.com

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ


1) ΑΣΤΡΑ ΤV ΒΟΛΟΥ

 


2) ΕΡΤ εκπομπή Onert (Από το 6' έως 21')

 

Κάθε μεσημέρι στις 16.00, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, η Ελένη Χρονά και ο Ανδρέας ...

 

ΕΝΤΥΠΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 

1) ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ 8/7/2016

 

8/6/2016 - Οσκαρ ποιότητας για 108 ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Ξεχώρισαν ανάμεσα σε 1.859 προϊόντα ...

 

2)ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ" & www.ypaithros.gr 29/7/2016


ο Παναγιώτης Καρακάνας, μετακινούμενος κτηνοτρόφος από τη Βλάστη Κοζάνης, φέρνει στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας τη συνταγή για ένα κασέρι.