Ονομάζομαι Κιμουρτζή Αικατερίνη- Στυλιανή, είμαι γεννημένη στην Μελβούρνη Αυστραλίας το 1976 κ μεγαλωμένη στην Ελλάδα ,στην Θράκη στην όμορφη Ξάνθη.

Είμαι σχεδιάστρια κ κατασκευάστρια χειροποίητων χορευτικών υποδημάτων όπου τα σχεδιάζω κ τα κατασκευάζω εγώ η ίδια στο χέρι κατά παραγγελία.

Την καινοτομία μου στην ανατομία των χορευτικών υποδημάτων την αναγνωρίζουν κ την επιζητούν αρκετοί έμπειροι χορευτές έως τώρα ,στόχος μου είναι η αύξηση της παραγωγής κ δημιουργίας θέσεων εργασίας στην χώρα μου με σκοπό την μετανάστευση των υποδημάτων μου κ όχι την δική μου.

Λίγα λόγια για την τέχνη του χειροποίητου υποδήματος.

Το χειροποίητο υπόδημα έχει εκλύψει πλέον στη χωρα μας κ ο λογος είναι οτι δεν υπαρχουν γνώστες,η τεχνη αυτή έπαψε να διαδίδετε δεν υπαρχει κάποια σχολη πλεον,ηλικιακά τολμώ να πω οτι ανήκω στους τελευταίους γνώστες του είδους.

Το χειροποίητο υποδημα ειναι μία ιδιαίτερη κατηγορία κ τυγχάνει ιδιαίτερη εκτήμηση απ τον κόσμο,είναι μία σειρά αλληλένδετων εργασιών. Πρέπει να επιλέξεις προσεχτικά το δέρμα σε ποιότητα κ ανθεκτικότητα,να είναι μαλακό,το ίδιο επίσης ισχύει κ για την φόδρα του, δηλαδή η εσωτερική δερμάτινη επένδυσή του πρέπει να επιλεχτεί κ αυτή με τις ίδιες προδιαγραφές,πολύ συματνηκή η επιλογή της φόδρας διότι είναι το δέρμα που έρχετε σε επαφή με το δέρμα μας,είναι γνωστές σε όλους σας οι δερματοπάθειες που προκαλούν στα ποδια τα συνθετικά υλικά ή οι λεγόμενες ΄’δερματίνες΄΄ οπως τις έχουν βαφτήσει έτσι ώστε η λέξη πλαστικό να ακουγετε όμορφα,δεν υπαρχει δερματίνη,υπαρχει το δερμα κ πλαστικο.

Αφου επιλέξουμε το δέρμα θα πρέπει να το κόψουμε,οι κοπή του δέρματος θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα ΄΄νερα΄΄ του δέρματος, να αποφευχτούν τα σημάδια του ζώου και τα κομμάτια να κοπούν απο τα σωστά σημεία του ζώου, απ την πιο ανθεκτική, απ την ραχη του δηλαδή κ οχι απ την κοιλιά του ή απ τα ποδια του,οποτε οπως καταλαβαίνετε ενα μεγάλο μέρος του δερματος μένει ανεκμετάλευτο.


Στη συνέχεια θα πρέπει να ρεφιλαριστεί το δέρμα στα σημείο της ένωσης,δηλαδή στα σημεία που τα κομμάτια συναντιούντε κ τοπουθετουντε το ένα πανω στο άλλο έτσι ώστε να αποφευχθούν τα ΄χοντράδια΄τα οποία εκτός του αισθητικού μέρους δημιουργούν κ πρόβλημα στο ποδι,να συναρμολογηθούν τα κομμάτια που αποτελούν το σχέδιο κ να ραφτούν.

Εφόσον τελειώσει κ το στάδιο τις ραφής κ το φοντι μας είναι έτοιμο θα πρέπει να γίνει η προετοιμασία της κατασκευής, να καρφωθεί στο καλαποδι ο πατος,να ρεφυλαριστεί,να μπει ο πομπές στο μπροστινό μέρος του φοντιου στην μύτη δηλαδή ενα σκληρό υλικο κ στο πισω μέρος του φοντιού στη φτέρνα δηλαδή ένα άλλο σκληρό χαρτόπετσο για να κρατάει την φτέρνα σκληρή κ στιμένη.

Το φόρτι μπαίνει ανάμεσα στο επανόδερμα κ στη φόδρα πολύ καλα βρεγμένο έτσι ώστε να μαλακώσει, με την ταναλια ο τεχνίτης πιανει τις άκρες του φορντιου κ το τοποθετεί τραβόντας το στο καλαποδι έτσι ώστε να παρει το σχήμα του σχεδιου του,αφου μονταριστεί πανω στο καλαπόδι πρέπει να το αφήσει να στεγνωσει φυσικά περιπου μιαμιση μέρα σύμφωνα με τις καιρικές συνθήκες.Οταν στεγνωσει προχωράει στην τοποθέτηση πέτσινης σόλας,εφόσον ξύσει κ λυάνει την περιοχή απο κατω οπου θα γίνει η τοποθέτηση της σολας με ειδική κόλα συγκόλησης περνόντας κ τις δύο επιφάνεις 2 φορές ανα μισή ώρα.

Το υποδημα είναι σχεδόν έτοιμο,μένει η τοποθέτηση του τακουνιου αφου πριν στο σημειο έχει γίνει ‘φωλιά΄ για να κάτσει ακριβώς στη θέση του,το τακουνι τοποθετήτε με κόλα κ στη συνέχεια καρφώνετε απο μια βίδα στο κέντρο κ 4-5 καρφιά γύρω γύρω αναλογα με το ποσα μας επιτρέπει η επιφάνειά του.

Τώρα μένει το τελευταίο στάδιο που είναι η ‘παραδοση’ ενα σταδιο εξήσου συμαντικό που θα το αναδείξει, είναι η περιπηοισή του,οπως το μακιγιαζ σε μία γυναικα.

Σε αυτο το στάδιο το ζευγάρι μας καθαρίζετε απο κόλες ή μπογιές που τυχόν έχουν πεσει εν ωρα κατασκευής, τοποθετήτε ο δερμάτινος εσώπατος του,σιδερόνετε στο καμινέτο με φωτια έτσι ωστε να καούν οι κλωστές που περισευον κ να φύγουν οι τσαλάκες απ το δέρμα,στη συνέχεια βάφετε προσεχτικά γύρω απ την σόλα, στο επανοδερμα κ μολις στεγνώσει μπαίνει στο κουτί του με έντονη την μυρουδιά του δερματος,της κόλας κ της βαφη του,μια μυρουδιά που σε ταξιδεύη σε παλιές εποχές....6975892614

2541552407

cathrine-stella@hotmail.com

Cathrine-Stella Shoes Collection