Το 2014 οι αδερφοί Αναστάσιος και Μιχαήλ Τσίπας, συνέστησαν την οινοποιητική εταιρία «Κτήμα Εν Οίνω» (Αγγλικά: «In Vino Estate») στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου του Ν. Φλώρινας, με σκοπό την συνέχιση της οικογενειακής παράδοσης και την τήρηση των αρχών και ποιοτικών πρακτικών οινοποίησης που κληρονόμησαν.

Η ενασχόληση της οικογένειας με την αμπελοοινική δραστηριότητα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, έχει τις ρίζες της στις αρχές του 18ου αιώνα, τότε που σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του χωριού καλλιεργούσαν τα αμπέλια με παραδοσιακό τρόπο και πουλούσαν το ξακουστό κρασί, το τσίπουρο, το ξύδι και το γλυκό πετμέζι, μεταφέροντάς τα μέχρι την Βιέννη και την Κωνσταντινούπολη.

Η «In Vino Estate» μέχρι τώρα (2016) έχει στο δυναμικό της 20 στρέμματα ιδιόκτητους αμπελώνες, 40 στρέμματα μισθωμένους με συμφωνητικά 15ετίας και 140 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελουργών με συμφωνία 5ετίας. 

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, καθώς και οι αμπελώνες των συνεργαζόμενων αμπελουργών, βρίσκονται στην αμπελουργική ζώνη του Δ.Δ. Αγίου Παντελεήμονα, που είναι ο πυρήνας της ευρύτερης ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Αμυνταίου.

Οι καλλιεργητικές φροντίδες των αμπελώνων, εκτός από την αγάπη και το μεράκι των συνεργαζόμενων αμπελοκαλλιεργητών, ελέγχονται σχολαστικά από εξειδικευμένο επιστημονικό συνεργάτη Γεωπόνο σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας από το κλάδεμα μέχρι τον τρύγο, σε συνεργασία με τον Οινολόγο της εταιρίας. Ακολούθως και σε όλη την διάρκεια οινοποίησης των κρασιών, η διαδικασία παρακολουθείται ενδελεχώς σε όλα τα στάδια από τους οινοποιούς και τα στοιχεία αναλύονται σε ειδικό χημικό εργαστήριο από τον επιστημονικό συνεργάτη Οινολόγο της εταιρίας.

Η πρώτη οινοποίηση της «In Vino Estate» τον Ιανουάριο του 2015, ήταν το λευκό κρασί Στάλα Χρυσή από 100% Sauvignon blanc εσοδείας 2014 σε 5.000 φιάλες, που αγαπήθηκε αμέσως από τους οινόφιλους και απέσπασε δυο διεθνείς αργυρές διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης και στον Asia Wine Trophy αντίστοιχα.

Ακολούθησε τον Ιούνιο του 2015 το ερυθρό Οινόημα με ποικιλιακή σύνθεση 70% Ξινόμαυρο και 30% Cabernet Sauvignon εσοδείας 2014 σε 2.000 φιάλες, που βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο στον μεγαλύτερο διαγωνισμό του κόσμου, τον Decanter World Wine Awards 2016. Λόγω των ποιοτικών χαρακτηριστικών του, εξαντλήθηκε στην τοπική αγορά της περιοχής Αμυνταίου 6 μήνες μετά την εμφιάλωση.

Η σοδειά του 2015 βρίσκει την «In Vino Estate» με μια ακόμα ετικέτα, το ροζέ κρασί Ιδέες απο 100% Ξινόμαυρο, που απέσπασε και αυτό χάλκινο μετάλλιο στον Decanter World Wine Awards 2016.  Εμφιαλώθηκε τον Μάρτιο του 2016 σε 2.000 φιάλες και έτσι συμπληρώνεται η τριλογία Λευκό, Ερυθρό, Ροζέ.

Η νέα Στάλα Χρυσή εσοδείας 2015 με παραγωγή 10.000 φιαλών, εντυπωσίασε τους οινόφιλους και τους μεγαλύτερους διεθνείς κριτικούς οίνου , που της έδωσαν δίκαια τον χαρακτηρισμό του ενός από τα καλύτερα Sauvignon blanc του ελληνικού αμπελώνα, καθώς μέχρι σήμερα βραβεύτηκε με χρυσά μετάλλια στους διεθνείς διαγωνισμούς της Θεσσαλονίκης 2016 και στον Berliner Wine Trophy 2016, ενώ στην συμμετοχή στον Decanter World Wine Awards 2016, απέσπασε χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε 17.000 ετικέτες.

Τα μελλοντικά σχέδια της In Vino Estate περιλαμβάνουν τρείς ακόμα ποιοτικές ετικέτες. Η πρώτη θα αποτελεί την ναυαρχίδα του οινοποιείου, καθώς θα είναι 100% Ξινόμαυρο απο επιλεγμένους αμπελώνες, που ήδη ωριμάζει και παλαιώνει σε βαρέλια μέχρι να εμφιαλωθεί. Η δεύτερη θα είναι μια Σαμπάνια ροζέ 100% Ξινόμαυρο και η τρίτη, ένας πολυποικιλιακός λευκός, του οποίου η σύνθεση βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο.