Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία Παραγωγών Κηπευτικών Φαλασάρνων ιδρύθηκε το 2013. Συστάθηκε από 42 έμπειρους παραγωγούς με σκοπό την καλύτερη οργάνωση τους και την αποτελεσματικότερη εμπορική διαχείριση της παραγωγής τους.
Η προσπάθεια αυτή έχει τύχει καθολικής υποστήριξης των πιο οργανωμένων παραγωγών της περιοχής, με αποτέλεσμα αρχική παραγωγή 2.511,897 τόνων.

Παράγονται κυρίως τομάτες αλλά και αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες.

Ο αριθμός των μελών και ο όγκος της παραγωγής που εμπορεύεται η Ι.Κ.Ε., αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της αριθμεί περισσότερα από 60 ενεργά μέλη,  με παραγωγή που ξεπερνά τους 5.000 τόνους ετησίως.

Η ποιότητα των προϊόντων είναι υψηλών προδιαγραφών καθώς αυτά καλλιεργούνται στο σύνολό τους με τη μέθοδο της ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας ενώ παράλληλα έχει μειωθεί δραστικά η χρήση των αγροχημικών σκευασμάτων και έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό η προστασία του περιβάλλοντος.

Χαρακτηριστικά όπως, η ποιότητα, η θρεπτική αξία, η ασφάλεια, η αξιοπιστία των προϊόντων, η τέρψη, η ευχαρίστηση, η ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών των καταναλωτών, η ευημερία, η επιμόρφωση, η συνεχής βελτίωση της καλλιέργειας, η πρόοδος και η θετική εξέλιξη των μελών αποτελούν κεφαλαιώδεις αρχές της εταιρείας.

Η τεχνογνωσία, η πείρα, η συστηματική προσπάθεια και η αγάπη, όλων των μελών, για τη γη που πονούν και νοιάζονται, καλλιεργώντας  την από γενιά σε γενιά,  έχουν ως αποτέλεσμα, σήμερα, η Ι.Κ.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΩΝ, να αναγνωρίζεται πανελλαδικά για την πολύ υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παρέχει στους καταναλωτές. 

Θεμελιώδης στόχος και όραμα της είναι η αδιαίρετη πρόοδο της εταιρίας με κύριο άξονα διεύρυνσης τη διατήρηση και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της που τα καταξίωσαν στην εγχώρια αγορά. Η συμμετοχή και αρωγή της Ομάδας Παραγωγών σε επενδυτικά και αναπτυξιακά προγράμματα καθώς και σε προγράμματα συνεργασίας είναι συνεχής, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε διεξαγωγή ενεργειών προώθησης των προϊόντων σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος μέσα από την συγκέντρωση της παραγωγής η Ι.Κ.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΛΑΣΣΑΡΝΩΝ εξασφαλίζει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τα μέλη της και τις οικογένειές τους, ενθαρρύνοντάς τους να μην εγκαταλείψουν ποτέ τη γη που πονούν και νοιάζονται.

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΙΚΕ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΗΠΕΥΤΗΚΩΝ ΦΑΛΑΣΑΡΝΩΝ
ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΗΠΕΥΤΗΚΩΝ
ΠΛΑΤΑΝΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Δ.Ο.Υ. ΧΑΝΙΩΝ
Τ.Κ. 73400
Α.Φ.Μ. 800470024

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλ.: +30 28220 41410
ΚΙΝ.: 6987501401 ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΙΝ.: 6972841324 ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

e-mail: ikeparagogon@gmail.com

website: http://www.ike-falasarna.gr/