Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνης ιδρύθηκε το 1907.  Μέσα από το έργο των μελών του Διοικητικού μας συμβουλίου,  προσπαθούμε να προάγουμε την ανάπτυξη στην αγορά του Ρέθυμνού και να κρατάμε ενήμερους τους καταστηματάρχες του Ρεθύμνου αλλά και τους καταναλωτές για τα τρέχοντα θέματα που προκύπτουν.

ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ:


Α) Στην Εκπαίδευση:

Σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ διοργανώνουμε σειρά σεμιναρίων επιδοτούμενων ή μη, σε κάθε περίπτωση ΔΩΡΕΑΝ για τους εργαζομένους στο λιανικό εμπόριο, για συναδέλφους αλλά και υποψηφίους εμπόρους.  Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι συμμετέχουμε σε όλες τις Εκπτωτικές Περιόδους αλλά και στις εορταστικές Χριστουγέννων - Πάσχα και αντίστοιχα στις Πανελλήνιες έρευνες των ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ για να έχουμε το στίγμα της Ρεθεμνιώτικης Αγοράς.

Β) Στην Ενημέρωση:

Σειρά άρθρων, συνεντεύξεων και επιστολών στέλνονται και δημοσιεύονται για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών και των συναδέλφων στο τοπικό έντυπο, τον ηλεκτρονικό τύπο ,τα Μέσα Γενικής Ενημέρωσης των ερτζιανών και την τηλεόραση.
Ακόμα συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις "Εορτάζω και ψωνίζω στο ΡΕΘΥΜΝΟ" δημιουργόντας ένα εορταστικό κλίμα στην αγορά, μέσα από τα δρώμενα που πραγματοποιούνται κάθε Χριστούγεννα στην πόλη μας από τον Σύλλογο μας.

Γ) Στην Διεκδίκηση

Προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε το παραεμπόριο, τα προϊόντα μαϊμού, όπως και την αυθαίρετη εξάπλωση των κινέζικων. Ακόμα ζητάμε  ρυθμίσεις στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις μας και  αλλαγές στις επαγγελματικές μισθώσεις.
Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική πόλη, στην οποία οι άνθρωποι επιθυμούν με ευχαρίστηση να ζουν, να σπουδάζουν, να εργάζονται, να επενδύουν, να επιχειρούν, να διασκεδάζουν και να δημιουργούν βιώσιμες κοινότητες.

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΕΜΜ. ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ 23

ΡΕΘΥΜΝΟ, Τ.Κ 74100

Τηλ. Επικ. 2831055642

E-mail: esreth@yahoo.gr

Ιστοσελίδα: http://www.emporio-rethymno.gr/