ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η οικογένεια μας, πάππου προς πάππου αξιοποιεί όλα τα εφόδια της φύσης , στην παραγωγή γνήσιων παραδοσιακών προϊόντων που εξασφάλισαν από γενιά σε γενιά, ποιοτικό και αγνό τρόπο ζωής. Πλέον , στόχος μας είναι να γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος την καθαρότητα και την αγνότητα αυτή των προϊόντων μας. Με μεράκι και σεβασμό στην παράδοση της παραγωγής ελαιολάδου, με γνώμονα την αγάπη για το πιο παρθένο προϊόν της φύσης!

Δραστηριοποιούμαστε στο όμορφο νησί της Λέρου, σ ένα καταπράσινο νησί των Δωδεκανήσων σε μια οικογενειακή επιχείρηση φροντίζοντας για το ιερό δέντρο της ελιάς που μας προμηθεύει με ένα εξαιρετικής ποιότητας λαδιού.

Ολοχρονίς τα ελιόδεντρα χαίρουν της ιδιαίτερης προσοχής μας ώστε να είναι έτοιμα να καρποφορήσουν και να στολιστούν στα πράσινα. Το ταξίδι του ελαιολάδου ξεκινά στα τέλη του Σεπτέμβρη, τότε υποδεχόμαστε τους πλούσιους καρπούς με περίσσια όρεξη για δουλειά.

Έχοντας προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τα κατάλληλα εργατικά χέρια, για την συγκομιδή, μαζεύουμε, καθαρίζουμε και επεξεργαζόμαστε τον καρπό ώστε να περάσει στο επαγγελματικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης OLIOMIO 200 PROFY. Πλήρως αυτόματη μηχανή η οποία διεξάγει τις διαδικασίες σύνθλιψης, συνάφειας και διαχωρισμού της ελιάς σε μια μονάδα. Ολόκληρο το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από AISI 304 ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟΣ ΧΑΛΥΒΑΣ και η εισαγωγή έχει γίνει από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΑΕΒΕ επίσημος αντιπρόσωπος και εισαγωγέας στην Ελλάδα.

Από το ελαιοτριβείο μας , κυλά μια χρυσοπράσινη κλωστή λαδιού, με εξαιρετικό άρωμα και υπέροχη γεύση καθώς οι ποικιλίες των δέντρων του νησιού βγάζουν έναν πολύτιμο καρπό για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πιστοποιητικό ανάλυσης ελαιολάδου που εκδόθηκε από το ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ στην Αθήνα στις 30/10/2019 , η ημερήσια κατανάλωση 20 γρ από το αναλυθέν δείγμα παρέχει 16,6mg παραγώγων τυροσόλης και υδροξυτυροσόλης. Τα ελαιόλαδα που περιέχουν >5 mg ανά 20 γρ ανήκουν στη κατηγορία λαδιών που προστατεύουν από την οξείδωση των λιπιδίων του αίματος. Οι ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη διαθέτουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις , αντιοξειδωτικές καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Τέλος , το World Olive center for health σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βράβευσαν τα καλύτερα ελαιόλαδα μέσα από 1088 δείγματα από την Ελλάδα και 190 από άλλες επτά χώρες με συνολικά 450 βραβευμένους παραγωγούς και εταιρείες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταλαμβάνει το ελαιόλαδο μας μια από τις βραβευμένες θέσεις στους
ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΥΨΗΛΟΥ ΦΑΙΝΟΛΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2020

Elenis virgin olive oil

Leros

email: elaiotrivioelenis@gmail.com