Ποιοι είμαστε

Αγαπητοί φίλοι, λάτρεις του καλού ελαιόλαδου και της μεσογειακής διατροφής, καλωσορίσατε στην ιστοσελίδα μας! Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικής γεωργίας που παράγουμε με μεράκι, αγάπη και αμέριστο ενδιαφέρον για το βασικό αυτό προϊόν της ελληνικής γης.

Η προσπάθειά μας είναι να παράγουμε ένα ξεχωριστό προϊόν και να είμαστε περήφανοι όταν ακούσουμε τα θετικά σας σχόλια μετά τη δοκιμή του από εσάς. Το ελαιόλαδό μας είναι ένα οικογενειακό προϊόν με μεγάλη παράδοση. Πιο συγκεκριμένα ο προπαππούς μου, Θανάσης Ρεκλείτης φύτεψε το πρώτο λιόδεντρο στα κτήματά μας και από το 1892 έως το 1980 παρήγαγε λάδι με αγάπη και μεράκι. Η αγάπη του για το ευλογημένο προιόν – όπως το αποκαλούσε - τον οδήγησε στη βράβευση του προϊόντος στην Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1957. Την παράδοση συνέχισε ο παππού σου μου Χρήστος Ρεκλείτης, ακολούθησε ο πατέρας μου Αθανάσιος Ρεκλείτης και τα τελευταία χρόνια εγώ, η Φωτεινή Ρεκλείτη, ευελπιστώντας να κληροδοτήσω την αγάπη μου για την καλλιέργεια της ελιάς στις επόμενες γενιές.

Το ελαιόλαδό μας

Η καλλιέργεια των ελαιόδεντρών μας γίνεται σε μια ημιορεινή περιοχή της Κορινθίας. Συγκεκριμένα σις εύφορες πλαγιές του χωριού Αθίκια, σε υψόμετρο 200 έως 300 μέτρα και σε εδάφη με ασβεστολιθικά πετρώματα. Οι ελιές μας ανήκουν στην ποικιλία μανάκι ενώ από το 2000 ο ελαιώνας μας εμπλουτίστηκε και με την κορωνέικη ποικιλία. Η καλλιέργεια της ελιάς είναι βιολογική από το 1998 και το ελαιόλαδό μας έχει έγκυρη πιστοποίηση. Τώρα προχωρούμε στη συσκευασία του προϊόντος για να είναι πιο εύκολη και ασφαλής η διάθεσή του σε εσάς. Φροντίσαμε η συσκευασία να είναι απλή και εύκολη στη χρήση, όπως θα διαπιστώσετε με την αγορά του προϊόντος. Τα υλικά με τα οποία φτιάχτηκε η συσκευασία είναι υγιεινά και προστατεύουν το πολύτιμο προϊόν από τυχόν αλλοιώσεις.

Ποιοτική αναβάθμιση προιόντος

Τα τελευταία 5 έτη σε συνεργασία με το τμήμα Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου Αθηνών, ενταχθήκαμε σε ειδικό πρόγραμμα ανάδειξης του ελαιολάδου μας σε φαρμακευτικό προϊόν. 'Ηδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, με σημαντική αύξηση των τιμών των ουσιών(πολυφαινόλες) που περιέχονται στο ελαιόλαδο και έχουν αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές, νευροπροστατευτικές και
αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Ακολουθούν παρακάτω κατά σειρά:

- φωτογραφία συσκευασίας ασκού 5 λτ, που προστατεύει από αέρα και φώς
- βραβείο ποιότητας από την έκθεση Θεσ/νικης το έτος 1957
- πιστοποιητικό ανάλυσης αντιοξειδωτικών ουσιών από το πανεπιστήμιο Αθηνών
- οργανοληπτική εξέταση από ΣΕΒΙΤΕΛ
- ανάλυση και ποιοτική κατάταξη από εγκεκριμένο εργαστήριο
- πιστοποιητικό βιολογικής καλλιέργειας από εγκεκριμένο από το κράτος φορέα
- βραβεία 2018-19-20 για τις υψηλές πολυφαινόλες
- βραβείο ποιότητας 2020 από διεθνή διαγωνισμό στο Λονδίνο 
ελαιάδα - ο χυμός της ελιάς

Ρεκλείτης Αθανάσιος

Αθίκια Κορινθίας 20100, Δήμος Κορίνθου

Tel : +30 6945487349 / +30 6945396826

E-mail: info@eleada.gr

Website: www.eleada.gr