Χρυσές αμμουδιές, ξανθά περιγιάλια, γραφικοί όρμοι, καταγάλανα νερά, ελαιώνες, βαθύσκιωτα δάση, ορθοπλαγιές, ποτάμια και μικροί καταρράκτες συνθέτουν την παλέτα της φύσης της.

Ο θρύλος τη θέλει να ‘ναι το ομηρικό νησί των σειρήνων και όχι άδικα αφού πάντα σαγήνευε και εξακολουθεί να γοητεύει με τα κάλλη της τους ταξιδιώτες που την προσεγγίζουν. Σήμερα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται για τις διακοπές τους κάθε χρόνο.

Προϊστορικοί και ιστορικοί τόποι, αρχαιολογικοί χώροι εξαιρετικής σημασίας, παλαιοχριστιανικές βασιλικές, μοναστήρια, εκκλησίες με σκαλιστά τέμπλα, χωριά ορεινά με την παραδοσιακή τους αρχιτεκτονική , προσκαλούν τον φιλίστορα επισκέπτη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο παρελθόν.

Το αρχαιολογικό μουσείο Θάσου, ένα από τα αξιολογότερα περιφερειακά μουσεία της χώρας, το μουσείο Πολύγνωτου Βαγή που υπήρξε από τους σημαντικότερους γλύπτες του 20ου αιώνα , το Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου στο αρχαίο θέατρο του νησιού, τα πανηγύρια και τα λαογραφικά δρώμενα θα σου προσφέρουν συγκινήσεις μυσταγωγικές.

Σύγχρονες τουριστικές υποδομές ικανοποιούν ως και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, όλες τις προτιμήσεις, τις ηλικίες αλλά και τα βαλάντια.

Μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τη γαλήνη που σου προσφέρει η φύση του νησιού, αλλά και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της νύχτας του.

Το μέλι, το παρθένο ελαιόλαδο, οι θρούμπες, τα φρέσκα ψάρια και το θασίτικο κατσικάκι προσφέρονται ολόφρεσκα στα καταλύματα, αλλά και στις υπέροχες ταβέρνες και τα εστιατόρια του νησιού.

Η μυρωδιά του πεύκου, του θυμαριού της αλμύρας ακολουθούν τον επισκέπτη στο ταξίδι του αποχαιρετισμού από το νησί. Η ανάμνηση της Θάσου θα γίνει η δική σας ομηρική σειρήνα που θα σας καλεί να αποβιβαστείτε στο νησί του δικού σας μύθου, τη Θάσο, εγκαταλείποντας το πλοίο της καθημερινότητας.

Κώστας Χατζηεμμανουήλ, Δήμαρχος Θάσου

Μεγάλωσε στο Λιμένα της Θάσου, όπου τελείωσε το δημοτικό και το τότε εξατάξιο Γυμνάσιο, ενώ αποφοίτησε με άριστα από το Α' Λύκειο Αρρένων Καβάλας.

Το 1984 αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το ίδιο έτος κατατάχτηκε στο στρατό όπου υπηρέτησε ως αξιωματικός του υγειονομικού σώματος. Το 1987 εγκαταστάθηκε στη Θάσο και από
τότε ασκεί το επάγγελμα του οδοντιάτρου ως ιδιώτης στο Λιμένα.

Τον Ιανουάριο του 2011 εκλέχθηκε Δήμαρχος Θάσου, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε τον Μάιο του 2014. Είχε ήδη υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου πριν την εκλογή του, ενώ υπήρξε πρόεδρος και μέλος δημοτικών επιτροπών και συλλόγων του νησιού.

Το 2012 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μιλά τρεις γλώσσες. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών και συλλόγων. Έχει γράψει βιβλία για παιδιά και μεγάλους. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Είναι παντρεμένος με την γιατρό Μαρία Μαλλιαρού από το Θεολόγο και έχει τρεις γιους.

www.thassos.gr