Στις Σέρρες, αξιοποιούμε τα πολύτιμα προϊόντα της μακεδονικής γης και συνδυάζουμε τις παραδοσιακές μεθόδους σαπωνοποίησης με τα σύγχρονα επιστημονικά ευρήματα για να παρασκευάσουμε τα καλλυντικά σαπούνια Bubalus & Spirulina.

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε (ελαιόλαδο, βουβαλινό γάλα, ρόδι, μέλι, σπιρουλίνα και υγρό μετάξι) είναι προϊόντα ορθής γεωργικής πρακτικής και παράγονται από φίλους παραγωγούς της περιοχής μας, γεγονός που μας επιτρέπει να ελέγχουμε απόλυτα την ποιότητά τους. Τα υλικά αυτά περιέχουν βιταμίνες, ω-λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικούς παράγοντες που σύμφωνα με σύγχρονες επιστημονικές μελέτες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, αναγεννούν και ενυδατώνουν τα κύτταρα της επιδερμίδας.  

Με την «ψυχρή μέθοδο» παράγουμε σαπούνι χωρίς να βράσουμε τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Η θερμοκρασία των υλικών παραμένει χαμηλή, επιτρέποντας έτσι σε όλα τα υλικά να διατηρήσουν τις φυσικές ευεργετικές τους ιδιότητες. Είναι μια "αργή" μέθοδος που απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο από την θερμή, γι αυτό και δεν ενδείκνυται για μαζική βιομηχανική παραγωγή.  
Ως προϊόντα οικοτεχνίας, τα σαπούνια μας παράγονται σε μικρές ποσότητες κι αυτό μας επιτρέπει να ελέγχουμε απόλυτα, τόσο τις πρώτες ύλες, όσο και κάθε στάδιο στη διαδικασία παραγωγής τους, προσφέροντας χειροποίητα σαπούνια, υψηλής ποιότητας που σέβονται τον καταναλωτή.  


Τα σαπούνια μας

Βουβαλινό γάλα  

Το γάλα των νεροβούβαλων που εκτρέφονται στη λίμνη Κερκίνη έχει ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και ιδιαίτερα σε όσους έχουν προβλήματα αλλεργιών και εκζεμάτων. Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β6, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και Β12) έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, φώσφορο και πρωτεΐνες.Τα ω-λιπαρά οξέα και οι βιταμίνες του ενυδατώνουν βαθιά την επιδερμίδα και ενισχύουν τη διαδικασία σχηματισμού κολλαγόνου, προλαμβάνοντας έτσι την πρόωρη γήρανση.

Βουβαλινό γάλα & Μέλι  

Το μέλι, χάρη στις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, καθαρίζει βαθιά την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και προφυλάσσει από την πρόωρη γήρανση. 

Βουβαλινό γάλα & Σπιρουλίνα  

Η σπιρουλίνα που καλλιεργείται βιολογικά στα Θερμά  Νιγρίτας Σερρών περιέχει α- και γ-λινολενικό οξύ και φυκοκυανίνη. Τα λινολενικά οξέα βοηθούν το δέρμα να παραμείνει υγιές, απαλό και ελαστικό, ενώ η φυκοκυανίνη, είναι σημαντικός αντιοξειδωτικός παράγοντας που συμβάλλει στην εξουδετέρωση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών του δέρματος.

Ρόδι

Οι αντιοξειδωτικοί παράγοντες που περιέχονται στο ρόδι (βιταμίνη C, πολυφαινόλες, ανθοκυανιδίνες και ελλαγικό οξύ) εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα ο ψευδάργυρος αναγεννά τα κύτταρα της επιδερμίδας που έχουν υποστεί βλάβες στο χόριο, βοηθώντας στην αποκατάσταση των ιστών.  

Υγρό μετάξι  

Το υγρό μετάξι είναι πολύ πλούσιο σε αμινοξέα χαμηλού  μοριακού βάρους (ιδιαίτερα σε  σερίνη) που έχουν την ικανότητα να  εισχωρούν βαθειά στις στοιβάδες  της επιδερμίδας, προσδίδοντας έτσι στο σαπούνι ενυδατικές, αντιρυτιδικές και αντιγηραντικές  ιδιότητες.Ενδεικτική βιβλιογραφία

1.   Burlando, B., Verotta, L., Comara, L. & Bottini-Massa, E., (2010). Herbal Principles in Cosmetics: Properties and Mechanisms of Action. CRC Press
2.   Burlando, B. & Comara, L. (2013). Honey in dermatology and skin casre: a review. Journal of Cosmetic Dermatology 12(4), 306-313.
3.   Chandal, D. & Swamlata, S. (2008). Novel approaches in herbal cosmetics. Journal of Cosmetic Dermatology 7(2), 89-95.
4.   Otles, S. & Pire, R. (2001). Fatly acid composition of Chorella and Spirulina microalgae species. Journal of AOAC international.
5.   Park, Y.(Eds). (2009). Bioactive Components in Milk and Dairy Products. Wiley-Blackwell, lowa, USA.
6.   Shivanard, P., Nilam, M. & Viral, D. (2010). Herbs Play an Important Role in the Field of Cosmetics. International Journal of PhamTech Research 2(1), 632-639.