ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ Β' ΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Ο Β' Αγροτικος συνεταιρισμός Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2009, σε μία τολμηρή προσπαθεια ,να δωθεί ταυτότητα στα προίοντα που παράγονται από επιλεγμένους γεωργούς της περιοχής του δέλτα του Αχελώου ποταμου.

Δραστηροποιειται στο Δημοτικο Διαμερισμα Κατοχής, του Δήμου Μεσολογγίου, 'οπου και βρίσκεται  η έδρα του και οι εγκαταστασεις του.

Τα 14 μέλη του ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού , βαμβακιού , καρπουζιού και πεπονιού ! Οι ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συνθήκες που επικρατούν στο δέλτα του Αχελώου ποταμού , αλλα και μια σειρά άλλων παραγοντων όπως η σωστη επιλογή ποικιλιών , η εφαρμογή ορθής γεωργικής πρακτικής κατά την διαδικασια της παραγωγης , ο άριστος και συγχρονος εξοπλισμός σε κάθε βαθμιδα της διαδικασίας , συμβάλουν στην άριστη ποιότητα των παραγόμενων προιόντων !

Θέλοντας να δωσει έμφαση στην καλλιέργεια του ρυζιού , ο συνεταιρισμός προχώρησε στην αποκτηση κτηριακών εγκαταστάσεων , καθως και την ολοκλήρωση εγκαταστάσεων ξηρανσης και αποθήκευσης (σιλο) ρυζιού.

Κάθε χρονο ο Συνεταιρισμός ξηραίνει και αποθηκεύει 2500-3000 tn ενφλοιου ρυζιού , και των τριών ειδών , μακρύσπερμο ( ποικιλίες sirio και gladio),μεσόσπερμο (ποικιλίες luna cl) ,και τύπου καρολίνας (ποικιλία carnise-carnaroli) .

Ολες οι παραπανω ποικιλίες είναι πανευρωπαικα γνωστες για τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα τους, και την άριστη ποιοτητα τους για τον τελικο καταναλωτή ! 

Τα τελευταία τρια χρονια , ο συνεταιρισμος, με αργα αλλα σταθερά βηματα ,εισέρχεται και στην τυποποιηση σε συσκευασίες των 5 και 1 κιλου,για μικρες τοπικες αγορες , καθως και για επιχειρησεις εστίασης.

Αξιζει να σημειώσουμε πως τα τελευταια 5 συνεχόμενα  χρονια , ο Β΄ Αγροτικος Συνεταιρισμός Μεσολογγιου, εξάγει ένφλοιο ρύζι CARNAROLI  στην Ιταλια , απόδειξη της αναγνώρισης της ποιότητας των προίοντων που παραγονται.

 

 

 

Β΄ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΚΑΤΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΤΗΛ-FAX 2632093045

MAIL: ouster33@yahoo.com

ΚΙΝΗΤΟ.  6940824412 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΙΝΗΤΟ. 6944717810 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΙΝΗΤΟ. 6944684675 ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΣΙΑΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ