Ο Συνεταιρισμός μας έχει μία παράδοση περισσότερο απο 80 χρόνια στην περιοχή μας. Ξεκίνησε ως Αγροτικός συνεταιρισμός Παραχελωϊτιδος το 1925, στην συνέχεια με την ενσωμάτωση και άλλων περιοχών δημιουργήθηκε το 1975 η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου-Ναυπακτίας και το 2012 μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό με την ονομασία Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ''Η Ένωση''.

 
Ο Συνεταιρισμός είναι leader στην περιοχή στον τομέα διατροφής και γεωργίας. 

Όλοι μαζί Διοίκηση-Εργαζόμενοι-Συνέταιροι-Παραγωγοί εργαζόμαστε για έναν κοινό στόχο, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των παραγωγών της περιοχής. Όραμά μας να γίνουμε μια σύγχρονη επιχειρησιακή μονάδα με παροχές υψηλών προδιαγραφών, με στόχο να γίνουμε ένα ''πρότυπο'' συνεταιρισμού παράδειγμα προς μίμηση. 

Κύριες δραστηριότητες είναι η συγκομιδή, επεξεργασία, τυποποίηση όλων σχεδόν των βασικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, όπως είναι το βαμβάκι, ελιά καλαμών, λάδι κουτσουρελιάς, καλαμπόκι, σιτηρά και η εμπορία αγροτικών εφοδίων με 10 καταστήματα πώλησης. 

Έχει στο δυναμικό του:

-         1 τυποποιητήριο ελιάς καλαμών με δραστηριότητα επεξεργασίας, τυποποίησης και εμπορίας ελιάς καλαμών με καθαρά εξαγωγικό χαρακτήρα, τα προϊόντα διατίθενται με την ονομασία brandname ''αιτωλική γή''.
-         1 εργοστάσιο (εκκοκκιστήριο) επεξεργασίας βάμβακος,

-         1 εργοστάσιο παραγωγής σύνθετων ζωοτροφών για όλα τα παραγωγικά ζώα με το brand name ''Ζωοτροφές αιτωλία'',
-         2 ξηραντήρια δημητριακών καρπών,
-         7 καταστήματα και 3 συνεργαζόμενες αποθήκες συνεταιρισμών διάθεσης αγροτικών & κτηνοτροφικών εφοδίων.

-         Επενδυτικά σχέδια για τυποποιητήριο εσπεριδοειδών, τυποποιητήριο ελαιολάδου
 

Προϊόντα Διατροφής ''Εργοστάσιο Ελιάς''

Εδώ και 4000 χρόνια, στη χώρα ανάμεσα στον Αχελώο και τον Εύηνο και στις πέραν αυτής χώρες της Ακαρνανίας και Ναυπακτίας, το ιερό δένδρο της ελιάς δίνει τους θρεπτικούς καρπούς του και το ''χρυσό υγρό'' το λάδι του.

6 εκατομμύρια δένδρα, 12 εκατομμύρια λίτρα λάδι και 13 εκατομμύρια κιλά βρώσιμες ελιές αποτελούν σήμερα τη βάση της οικονομίας της Αιτωλοακαρνανίας, της ''Μεσοποταμίας'' της Ελλάδας, της χώρας που γεννήθηκε η Αιτωλική Συμπολιτεία, το Δημοκρατικότερο ομοσπονδιακό πολίτευμα, ακόμα και αυτής της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που σήμα της είχε την Ελιά

Με άριστες εδαφολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της ελιάς, με ολοκληρωμένες καλλιεργητικές μεθόδους και σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ''Η Ένωση'' εγγυάται άριστα προϊόντα όπως αυτά συνέβαλαν στην Μεσογειακή διατροφή για χιλιάδες χρόνια τώρα.

Η ελιά ''Καλαμών'' στην Αιτωλική Γη βρήκε τον ιδεώδη τόπο, τις άριστες συνθήκες, να δώσει τον ευλογημένο καρπό της...της πανέμορφες αμυγδαλωτές, με τη πλούσια τραγανή σάρκα, τις γνωστές ελιές Καλαμών.

Ιδανικές για πλήθος μαγειρικών συνταγών πάντα συνοδευτικές πολλών <<κύριων>> πιάτων, με τα πλούσια θρεπτικά τους συστατικά (πρωτεϊνες, φυτικές ίνες, έλαιο, ανόργανα στοιχεία, πολυφαινόλες) συμμετέχουν ουσιαστικά στην <<Μεσογειακή Διατροφή>>.

Το εργοστάσιο Ελιάς του Συνεταιρισμού επεξεργάζεται πάνω από 1.000 τόνους Ελιά Καλαμών, τους οποίους τυποποιεί σε γυάλινα βαζάκια στην Νέα γραμμή παραγωγής μικρο-συσκευασίας. Τα προϊόντα που παράγει είναι Ελιά σε άλμη, Ελιά φέτα, Ελιά εκπυρηνωμένη, Ελιά γεμιστή, Ελιά πάστα.

Όπως σας ενημέρωσα και στο τηλέφωνο ο Συνεταιρισμός μας εκτός από τα προϊόντα ελιάς για τα οποία και θα λάβετε πολύ σύντομα περισσότερο αναλυτικό υλικό (με φωτογραφίες), αναπτύσσεται και σε άλλα προϊόντα διατροφής για τα οποία και σε αυτά θα λάβετε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Ο Συνεταιρισμός δραστηριοποιείται από την περιοχή Οινιάδων, Μακρυνείας, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου έως και πρόσφατα μέχρι Ευπάλιο. Εξυπηρετεί πάνω από 13.000 παραγωγούς. Είναι δίπλα στους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής παρέχοντας εκτός από τα εφόδια που χρειάζονται για την παραγωγής τους και υπηρεσίες παροχής υψηλών προδιαγραφών, διοργανώνοντας συχνά σεμινάρια και ημερίδες για την εκπαίδευση και ενημέρωσή τους. 

Ο συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος με τα πρότυπα ISO 22000 και HACCP.

 

 

 

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεσολογγίου-Ναυπακτίας ''Η Ένωση''

Διευθυνση: Ναυπάκτου 35

Πόλη/'Εδρα: Ι.Π. Μεσολογγίου

τηλ: 26310-55200 (κέντρο)

φαξ: 26310-22289

site: www.easmn.gr

e-mail: easmn@otenet.gr