Ποιοι είμαστε

Η ιστορία της εταιρείας μας ξεκινάει πριν από σχεδόν 2 δεκαετίες, όταν το 1996 ο πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη, Βασίλης Παπαβασιλείου, ίδρυσε την οικογενειακή επιχείρηση, με σκοπό το λιανικό εμπόριο Κορινθιακής σταφίδας στην Ελληνική αγορά. Η αγάπη του για το προϊόν και το επιχειρηματικό του πνεύμα σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για την Κορινθιακή σταφίδα, τον έκαναν να σύντομα αξιόπιστο έμπορο με μεγάλο πελατολόγιο.

Αυτό είχε ως συνέπεια 3 χρόνια αργότερα να αποκτήσει το δικό του εργοστάσιο επεξεργασίας σταφίδας, στο Καίσαρι Κορινθίας, με την επωνυμία Primaroli SA. Το εργοστάσιο ήταν ένα από τα πιο σύγχρονα της εποχής με άρτιο εξοπλισμό, καταρτισμένο προσωπικό και δυνατότητα να υποστηρίξει τη μεγάλη ζήτηση του προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού. Αγγλία, Αυστραλία, Βέλγιο, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Τουρκία ήταν μερικές από τις χώρες που εμπιστεύτηκαν το προϊόν μας και μας έκαναν πρωτοπόρους στην εξαγωγή σταφίδας.

Λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, τα μέλη της εταιρείας αντιλαμβάνονται τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς που θα ακολουθήσουν και αποφασίζουν η Primaroli SA να αλλάξει χέρια όπως και σωστά έγινε.

Έπειτα από ένα μικρό διάστημα ανασυγκρότησης των δυνάμεων, τα ηνία της εταιρείας ανέλαβε ο γιός του ιδρυτή και σημερινός ιδιοκτήτης, Παναγιώτης Παπαβασιλείου, ως συνέχεια της πετυχημένης οικογενειακής επιχείρησης επεξεργασίας και εξαγωγής Κορινθιακής σταφίδας.

Έτσι το 2013, ιδρύεται η εταιρεία agrogo ltd, στελεχωμένη με νέα πρόσωπα, εισέρχεται ξανά στην αγορά, με σκοπό την προβολή και την εξαγωγή των Κορινθιακών προϊόντων σε όλο τον κόσμο. Κορινθιακή σταφίδα, σταφύλια, κρασί, ελαιόλαδο, λεμόνια κ.α. είναι μόνο λίγα από τα ποιοτικότερα προϊόντα που μας παρέχει σε αφθονία η Κορινθιακή γη και τα οποία η agrogo ltd προμηθεύει τους πελάτες της σε όλες τις χώρες.

Η φιλοσοφία μας

Σκοπός μας στην agrogo είναι να φέρνουμε τα Κορινθιακά προϊόντα κοντά σας. Πιο κοντά σε όλους τους πελάτες μας που προτιμούν αυτά τα πολύτιμα και θρεπτικά προϊόντα. Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας μας είναι να ικανοποιήσει την απαίτηση, από την πλευρά του καταναλωτή, για συνεχή διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων. Η απαίτηση αυτή δημιουργεί τη δέσμευση της επιχείρησης για την επίτευξη και διατήρηση της επιθυμητής και υποσχόμενης ποιότητας. Η πραγματοποίηση αυτού του στόχου συνδέεται με τη σχεδιασμένη και αποτελεσματική αξιοποίηση των ανθρώπινων, τεχνολογικών και υλικών πηγών που βρίσκονται στη διάθεση της επιχείρησης, τις οποίες δεσμεύεται να παρέχει συνεχώς, στο βαθμό που απαιτείται.

Παράλληλα η εταιρεία ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των συνεργατών της. Από την πλευρά του πελάτη υπάρχει και πρέπει να ικανοποιηθεί πλήρως, η ανάγκη για εμπιστοσύνη στην ικανότητα της επιχείρησης να παρέχει την επιθυμητή ποιότητα και τις ποσότητες που ζητούνται, στους χρόνους που συμφωνούνται. Για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, η agrogo πραγματοποιεί συνεχώς επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό που εξασφαλίζει ευελιξία και άριστη ποιότητα. Οι επιλογές της σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης των προϊόντων καθώς τα υλικά συσκευασίας, έχουν μοναδικό γνώμονα την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας. Συγχρόνως η Agrogo ltd επενδύει σε υπηρεσίες υποστήριξης των συνεργατών της, παρέχοντας άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες τους και αυξημένη ποιότητα στην εξυπηρέτησή τους (έγκαιρη παράδοση, αποθηκευτικοί χώροι, δύναμη πωλήσεων, κλπ).

Τέλος, η επιλογή αυτής της ουσιαστικής και υπεύθυνης φιλοσοφίας φαίνεται να δικαιώνεται από την ταχύτατη αποδοχή των προϊόντων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στο βραχύ χρονικό διάστημα λειτουργίας της εταιρείας και θέτει τις βάσεις για τη συνεχή εξάπλωσή της σε ακόμα περισσότερες χώρες. Η φιλοσοφία αυτή παρέχει την δυνατότητα στο κοινό να απολαμβάνει ποιοτική σταφίδα, λάδι, ελιές, λεμόνια, πορτοκάλια μανταρίνια κ.α. με τα άριστα χαρακτηριστικά που δίνονται από την Κορινθιακή γη.

Ιστορικά και κοινωνικοοικονομικά στοιχεία

Η πριγκίπισσα σταφίδα, όπως την αποκαλούν πολλοί ιστορικοί, συντροφεύει τον άνθρωπο από τα πρώτα χρόνια του πολιτισμού. Ανακαλύφτηκε τυχαία όταν οι άνθρωποι δοκίμασαν από περιέργεια τα ξεραμένα σταφύλια στα αμπέλια. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές οι σταφίδες αναφέρονται ήδη από το 1490 π.Χ. Μεταξύ 120-900π.Χ. αρχίζει η καλλιέργεια των πρώτων οργανωμένων αμπελιών και μαζί τους η παραγωγή σταφίδας.

Πέρασαν, όμως, πολλά χρόνια μέχρι να ξεκαθαριστεί ποια ποικιλία σταφυλιών έκανε την καλύτερη σταφίδα. Ανάμεσα πάντως στις καλύτερες ήταν η περίφημη, σκουρόχρωμη, κορινθιακή σταφίδα που καλλιεργούσαν στην αρχαία Ελλάδα. Οι Φοίνικες και οι Αρμένιοι ανέπτυξαν το εμπόριο της σταφίδας με τους Έλληνες και αργότερα με τους Ρωμαίους, έτσι η πριγκίπισσα σταφίδα κατέκτησε τους λαούς της Μεσογείου.

Η λατρεία της αλλά και η αξία της χτύπησε κόκκινο. Έλληνες και Ρωμαίοι πίστευαν ότι είχε μαγικές ιδιότητες και στόλιζαν με σταφίδες τους ναούς τους. Τη χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο. Οι Ρωμαίοι γιατροί μάλιστα θεωρούσαν ότι θεράπευε τα πάντα, από το δηλητήριο των μανιταριών μέχρι τα γηρατειά. Όσο για την αξία της, με δυο βάζα σταφίδες, στην αρχαία Ρώμη, αντάλλασσαν ένα σκλάβο. Τον 11ο αι. οι σταυροφόροι έφεραν τις σταφίδες στην Ευρώπη. Μέχρι το 14ο αι, αποτελούσαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής κουζίνας και η τιμή τους εκτοξεύτηκε για μια ακόμα φορά στα ύψη.

Η σταφίδα λατρεύτηκε και συντρόφεψε αυτοκράτορες, μεγάλους στρατηγούς και εξερευνητές. Όπως λένε οι φήμες, το αγαπημένο πιάτο του αυτοκράτορα Αύγουστου ήταν μικρά ψητά πουλιά γεμισμένα με σταφίδες. Οι σταφίδες ήταν η ιδανική προμήθεια για τα μακρινά ταξίδια. Ο μεγάλος στρατηγός Αννίβας είχε εφοδιαστεί με πολλούς τόνους πριν περάσει, με τα στρατεύματα του, τις Άλπειες. Ο Χριστόφορος Κολόμβος και το πλήρωμα του διέσχισε τον Ατλαντικό μασουλώντας σταφίδες. Τις ίδιες προμήθειες έκανε πολλά χρόνια αργότερα και ο Robert Falcon Scott όταν ξεκίνησε να εξερευνήσει το Νότιο Πόλο.

Η Κορινθιακή σταφίδα αποτέλεσε το κατεξοχήν εξαγώγιμο προϊόν του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους του 1830 μέχρι και το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, όπου και αποτελούσε το 50 % των συνολικών εξαγωγών, χαρακτηρίζοντας την έτσι ως εθνικό προϊόν το οποίο καλλιεργούνταν σχεδόν αποκλειστικά εντός της ελληνικής περιφέρειας. Mόνο ως υπερβολή δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό που είχε πει κάποτε ο Ξ. Ζολώτας, ότι η σταφίδα για την Ελλάδα ήταν «ότι και ο καφές για τη Βραζιλία»!


Takis Papavasileiou
Managing Director

AgroGo sole shareholder Ltd Co,

Head office: Ethnikis Antistaseos 31-33

city/p.c: Kiato greece , 20200

email: info@agrogo.gr
takispap84@hotmail.com
info@gdf.gr

website: www.agrogo.gr

tel:  +302742026016
fax: +302742026002
mobile:  +306972919401