ΠΡΟΦΙΛ

Γεννήθηκα το 1975 στην πόλη του Κιλκίς. Από μικρή ηλικία έδειξα το ενδιαφέρον και την κλίση μου στην ζωγραφική, σε χειροτεχνίες και σε οτιδήποτε έχει σχέση με τα εικαστικά. Ο πατέρας μου, όντας ιερέας, με επηρέασε στο να ασχοληθώ τελικά με την αγιογραφία. Το καλοκαίρι του 1987, σε ηλικία 12 ετών, παρακολούθησα μαθήματα δίπλα σε έναν τοπικό αγιογράφο. Εκεί έμαθα πως να αντιγράφω το σχέδιο μιας αγιογραφίας και γενικές τεχνικές πάνω στην γραμμοσκίαση.

Μέσα σε λίγους μήνες παρουσίασα μεγάλη πρόοδο και ξεκίνησα τις πρώτες μου απόπειρες να αποτυπώσω τις θεωρητικές μου γνώσεις πάνω σε διάφορες ξύλινες επιφάνειες. Κάπως έτσι δημιούργησα τις πρώτες μου αγιογραφίες. Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα από τότε και τελειώνοντας τις σπουδές μου, πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πιο εξειδικευμένα με την τέχνη της αγιογραφίας.

Τον Μάρτιο του 2005, έμαθα για έναν από τους κορυφαίους αγιογράφους και δασκάλους της αγιογραφίας, τον Ιωάννη Χ. Βρανά στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει γράψει βιβλία μάθησης αυτής της τέχνης. Απευθύνθηκα στο εργαστήριο του και το γεγονός αυτό αποτέλεσε σταθμό για την εξέλιξη μου στην αγιογραφία. Μαθητεύοντας πλάι του επί σειρά ετών, έμαθα πως γίνεται σωστά μια Βυζαντινή Εικονογραφία. Παράλληλα στο σπίτι μου, δημιούργησα το δικό μου εργαστήριο, κάνοντας εξάσκηση των γνώσεων που αποκόμιζα και έχοντας για οδηγό τα βιβλία του.

Τον Ιούλιο του 2012, έργα μου φιλοξενήθηκαν στην 7η Σύγχρονη Εικαστική Συνάντηση (F.A.C.E.) που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς στην Χαλκιδική. Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2016 είχα συμμετοχή σε έκθεση που έγινε στο Κιλκίς στην Αυστροελληνική καπναποθήκη με θέμα "Το πρόσωπο" την οποία διοργάνωσε το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο "Η πόλις".

Kιλκίς

Ευθύμιος Μαβίδης

Μobile: +30 6941557447

Website: www.agiografies-mavidis.gr

Facebook: Ευθύμιος Μαβίδης - Αγιογραφίες

E-mail: makis.mavidis@gmail.com