ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
"Γραμμές" - Μια ταινία για «την Ελλάδα των αυτοκτονιών»

Ιστορίες αυτοχείρων σε μια χώρα - σμπαράλια φτιάχνουν τον καμβά της τελευταίας δημιουργίας τού Βασίλη Μαζωμένου

Αθήνα - (Ανταπόκριση) - (24 Οκτωβρίου 2016)

«Είναι μια ταινία που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα απέναντι στη συνεχιζόμενη τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα» λέει ο σκηνοθέτης Βασίλης Μαζωμένος για την τελευταία δημιουργία του, «Γραμμές». «Τα θύματα της οικονομικής κρίσης γίνονται τα θύματα της επόμενης ημέρας.»

Συμπαραγωγή της Horme Pictures, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της ΕΡΤ, η ταινία «Γραμμές» είναι εμπνευσμένη από το ζήτημα των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης (ο αρισθμός ξεπερνά τις 4.000).

Ο Βασίλης Μαζωμένος καταπιάνεται με επτά περιπτώσεις ανθρώπων σε απόγνωση που φλερτάρουν με την ιδέα της αυτοκτονίας, ενώ κοινός παρανομαστής των ιστοριών είναι ο τηλεφωνητής (Λεωνίδας Κακούρης) ενός κέντρου ψυχολογικής υποστήριξης που λέγεται «Γραμμή ζωής».

«Μέσα από τα ψυχικά τους ερείπια» συνεχίζει ο σκηνοθέτης, «προβάλλουν τα ερείπια μιας ολόκληρης χώρας που προσπαθεί να κραυγάσει το πρόβλημά της, μέσα από λυγμούς που ακούγονται στις τηλεφωνικές γραμμές.»

Το αποτέλεσμα; Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παραγωγή, τα παραπάνω συνθέτουν «ένα σύγχρονο δράμα με σουρεαλιστικά στοιχεία»

Ηδη η ταινία μετρά μια φεστιβαλική επιτυχία, η οποία μάλιστα ήρθε πολύ γρήγορα, σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της ταινίας. Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2016 στο Επίσημο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 20ου Black Nights Film Festival στο Ταλίν της Εσθονίας.

Ο Μαζωμένος είναι επίσης σεναριογράφος και παραγωγός των «Γραμμών», στις οποίες εκτός άλλων πρωταγωνιστούν ο Τάσος Νούσιας, ο Θέμης Πάνου, η Άννα Καλαϊτζίδου και ο Κώστας Ξυκομηνός.




AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία