ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Οι ελληνικές συμμετοχές στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν

Κλερμόν Φεράν/Γαλλία (Επιμέλεια κειμένου Νατάσα Δομνάκη) - 03/02/16

Οι ταινίες μικρού μήκους «Δεν θα γεράσουμε ποτέ» του Σπύρου Χαραλάμπους, που διαγωνίζεται στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν, το οποίο πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 13 Φεβρουαρίου, και «Whack» της Σύνης Παππά, στο πρόγραμμα Collections του Φεστιβάλ, καθώς και η ταινία «Στο λεωφορείο του αεροδρομίου» της Ελίνας Φέσσα στο Φόρουμ Συμπαραγωγών «Euroconnection» του Κλερμόν Φεράν, έρχονται να προστεθούν στην επιτυχημένη διεθνή πορεία του ελληνικού σινεμά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, παγκοσμίως, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, αφού συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό θεατών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου. Τo market του είναι ένα από τα πιο οργανωμένα με 3.000 συμμετοχές και αγοραστές από τουλάχιστον 70 τηλεοπτικούς σταθμούς και 500 φεστιβάλ.

Φέτος, η ελληνική ταινία μικρού μήκους «Δεν θα γεράσουμε ποτέ», η οποία επιλέχτηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα, είναι μία ερωτική ιστορία «ντυμένη» με τη μουσική του Γιώργου Χριστοδουλίδη, σε παραγωγή της Wrong Men και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν η Βάνα Πεφάνη και ο Κωνσταντίνος Νικούλης. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Athens Open Air film festival και έχει, ήδη, διακριθεί το 2015 με το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου, καθώς και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

Το «Whack» είναι μία ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται στην Αθήνα, στο κοντινό μέλλον, όπου η αυτοκτονία είναι παράνομη, ενώ οι κάτοικοί της δεν έχουν άλλη επιθυμία από το να πεθάνουν. Η ταινία της Σύνης Παππά (κάνει παγκόσμια πρεμιέρα) είναι συμπαραγωγή της Margot Film House και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.




AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία