ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Το Φεστιβάλ Αθηνών σηκώνει αυλαία την 1η Ιουνίου

ρεπορτάζ Ν.Μπακοπούλου - Μαϊος/14.

Η μυθιστορηματική ζωή και ο τραγικός έρωτας του Αβελάρδου και της Ελοΐζας, δυο ιστορικών προσώπων του 12ου αιώνα, είναι το θέμα της παράστασης της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris και του Γιάννη Καλαβριανού, που ανοίγει το φετινό Ελληνικό Φεστιβάλ στην Πειραιώς 260. Η παράσταση «Αβελάρδος και Ελοΐζα» θα φιλοξενηθεί στο Κτίριο Δ στις 1 & 2 Ιουνίου. Τις ίδιες ημέρες, στη διπλανή αίθουσα Ε, το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την χορευτική περφόρμανς «Stations», με την Μαριάννα Καβαλλιεράτου.

Μετά τις «Παραλογές» και το «Γιοι και κόρες», ο Γιάννης Καλαβριανός εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με την Ελένη Κοκκίδου, το Γιώργο Γλάστρα, τη Χριστίνα Μαξούρη και 13 ερασιτέχνες ηθοποιούς για να παρουσιάσει το άγνωστο στο ελληνικό κοινό ζευγάρι- σύμβολο της αιώνιας αγάπης.

Ο Αβελάρδος και η Ελοΐζα έζησαν περίπου 500 χρόνια πριν γραφτεί το Ρωμαίος και η Ιουλιέτα και ο έρωτάς τους μέσα στο απολύτως εχθρικό θεοκρατικό κράτος της εποχής, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ποιητές, ζωγράφους, συγγραφείς αλλά και ιστορικούς, ψυχολόγους και κοινωνιολόγους των επόμενων αιώνων. Ο κοινός τους τάφος βρίσκεται στο κοιμητήριο του Père Lachaise στο Παρίσι και αποτελεί μέχρι σήμερα τόπο προσκυνήματος για τους ερωτευμένους όλου του κόσμου. Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία 2014.

Η Εταιρεία Θεάτρου Sforaris δημιουργήθηκε το 2006, από πέντε απόφοιτους του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει παραγωγές μεταξύ άλλων στο Φεστιβάλ Αθηνών, το Deutsches Theater στο Βερολίνο, το CSS Teatro στο Ούντινε, τη Λευκωσία, το Σαράγεβο, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και έχουν περιοδεύσει δύο φορές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η επόμενή τους παραγωγή με τίτλο «David's Formidable Speech on Europe», θα παρουσιασθεί στο Kunstfestspiele Herrenhausen στο Ανόβερο, τον Ιούνιο του 2014.

Καρπός της δημιουργικής σύμπραξης χορού, μουσικής και εικαστικών τεχνών, η παράσταση «Stations» αποτελεί εμπειρία ευρύτερη από μια σόλο ερμηνεία.

Πρόκειται για μια δημιουργία που συνυπογράφουν η χορογράφος- ερμηνεύτρια Μαριάννα Καβαλλιεράτου, επί εικοσαετία συνεργάτης του Ρόμπερτ Ουίλσον, ο μουσικός Ντομ Μπουφάρ και ο εικαστικός Τσαρλς Σάντισον.

Η παράσταση ξεκίνησε ως μια δουλειά σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος του Watermill center for Αrts and Humanities στη Νέα Υόρκη, το καλοκαίρι του 2013, όπου και παρουσιάστηκε στην πρώτη της μορφή.

Ένας άνθρωπος κινείται σε ένα ατελείωτο ταξίδι ρυθμών, φωτός και ηχοχρωμάτων διαπερνώντας τα συμβατικά όρια του χώρου. Το ανθρώπινο σώμα γίνεται ένας κινούμενος καμβάς, πάνω στον οποίο ο εικαστικός Τσαρλς Σάντισον προβάλει το έργο του. Ο χορός, η μουσική και το εικαστικό κομμάτι δουλεύουν ως μια συμπαγής δύναμη κάνοντας το έργο να ξεπερνά το πλαίσιο ενός απλού χορευτικού σόλο.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 19 Μαΐου. Εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν:

- Online με χρέωση πιστωτικής κάρτας στην ιστοσελίδα www.greekfestival.gr.

- Τηλεφωνικά με χρέωση πιστωτικής κάρτας στο 210.3272000 καθημερινά (και Κυριακές) 9:00 - 21:00.

- Από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ

- Από τα βιβλιοπωλεία ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ, τα καταστήματα PUBLIC και τα βιβλιοπωλεία Ιανός.

 

Εκδοτήρια

Κεντρικά:

Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Παρασκευή:

9:00- 17:00, Σάββατο: 9:00- 15:00

 

Ωδείο Ηρώδου Αττικού:

Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 9:00- 14:00 και 18:00-21:00

 

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου:

Νομός Αργολίδας

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα- Πέμπτη: 9:00-9:00, Παρασκευή- Σάββατο: 9:00-1:00

Λοιποί χώροι:

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και ανοίγουν δύο ώρες πριν την ώρα έναρξης των παραστάσεων.

 

Ν. Μπακοπούλου




AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία