ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
AΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρουσιάσθηκαν απο τον ΓΓΑ, Πάνο Μπιτσαξή Αθλητικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα

Aθήνα

Μια σειρά από αθλητικές δράσεις, που θα αναδείξουν την ... άλλη Ελλάδα και θα βοηθήσουν, μεταξύ των άλλων και στην ανάπτυξη του τουρισμού παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, σε συνεργασία με προέδρους και εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ έγινε ειδική αναφορά στον ανασχεδιασμό του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά. Παράλληλα, ο κ.Μπιτσαξής εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα λειτουργήσει σωστά στο θέμα της αδειοδότησης των ομάδων. Επισήμανε, μάλιστα, πως η αδειοδότηση είναι τριπλή, από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και από το Υπουργείο Ανάπτυξης». Σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων των ομάδων της Β’ Εθνικής, ο κ.Μπιτσαξής τόνισε, ότι "είναι θέμα που αφορά την ΕΠΟ κι όχι τη ΓΓΑ», υπογραμμίζοντας πως "οι όποιες παρατυπίες διαπιστωθούν θα γίνουν γνωστές στον εισαγγελέα". Οσον αφορά στις αθλητικές δράσεις, που ανακοίνωσε ο γ.γ.Αθλητισμού, τονίζοντας οτι θα αναδείξουν την άλλη Ελλάδα, είναι οι εξής:

- Ο διεθνής ποδηλατικός γύρος, συνολικής διαδρομής 728 χιλιομέτρων, που θα αναδείξει τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τα Γιάννινα και θα περάσει από Αρχαία Δωδώνη, Αρχαία Νικόπολη, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς και θα φθάσει στη Μαραθώνα, ενώ στη συνέχεια θα γίνει ένα σιρκουϊ γύρω από την Ακρόπολη. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, κ.Τερζής, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι με αυτόν τον αγώνα θα προβληθούν οι φυσικές ομορφιές της χώρας και επισήμανε, πως η διοργάνωση αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας. Πρόσθεσε, δε, ότι θα λάβουν μέρος οι καλύτεροι ποδηλάτες όλου του κόσμου,

- Το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, 15-17 Απριλίου. Στη διοργάνωση αυτή, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ.Βασιλειάδης, θα μετάσχουν οι 11 από τις 12 χώρες που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συνολικά θα λάβουν μέρος 33 χώρες, ενώ όσον αφορά στα έξοδα θα καλυφθούν από τις ίδιες τις ομάδες.

- Το κύπελλο κόσμου ξιφασκίας στην σπάθη, οι αγώνες του οποίου θα γίνουν 27-29 Απριλίου, στο ΟΑΚΑ. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, κ.Κατσιαδάκης, η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα από τα πέντε γκραν πρι του κυπέλλου κόσμου και οι ομάδες βαθμολογούνται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Διευκρίνισε ακόμη, ότι τα έξοδα θα καλυφθούν από τους ίδιους τους αθλητές, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή θα πληρώσει μόνο το ΟΑΚΑ.

- Οι αγώνες πρακτικής σκοποβολής, που θα διεξαχθούν στη Ρόδο, τον Σεπτέμβριο του 2011.

- Το παγκόσμιο κύπελλο χάντμπολ εφήβων, που θα γίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη. Θα μετάσχουν 24 χώρες

απ' όλο τον κόσμο και αναμένεται να επισκεφθούν την συμπρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια των αγώνων, 5.000 άτομα.

- Το διεθνές σχολικό πρωτάθλημα κρίκετ, το οποίο θα διεξαχθεί 25 με 30 Απριλίου, στην Κέρκυρα. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κυριάκος Κατσώρας, υπογράμμισε:"Θέλουμε να δείξουμε την Κέρκυρα στα πέρατα του κόσμου και τα παιδιά και οι αθλητές που θα έρθουν να γίνουν οι πρεσβευτές του τουρισμού μας". Παράλληλα, ο κ.Μπιτσαξής επισήμανε, τη σημασία του κρίκετ στο χώρο του αθλητικού τουρισμού.

- Το παγκόσμιο γεγονός της ορειβασίας στον Ολυμπο, που θα γίνει το 2013, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη ανάβαση. Ο εκπρόσωπος της Ορειβατικής Ομοσπονδίας, κ.Γεωργούλης, τόνισε, ότι ο Ολυμπος ελκύει πολλούς ορειβάτες από όλο τον κόσμο.

- H Regatta Agean, με τον κ.Μπιτσαξή να δηλώνει την στήριξη της Πολιτείας στα θαλάσσια αθλήματα. "Η Ελλάδα είναι και θάλασσα", είπε χαρακτηριστικά, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας, κ.Μπέης, ο οποίος πρόσθεσε, ότι το καλοκαίρι θα έρθουν, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα και οι ομάδες τοιυ Κουβέϊτ και του Κατάρ.

- Η δημιουργία Ακαδημιών κωπηλασίας και κανόε καγιάκ, στις εγκαταστάσεις του Σχοινιά. Ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Βασίλης Πολύμερος, έκανε ειδική αναφορά στη σημασία των Ακαδημιών αυτών, τα εγκαίνια των οποίων θα γίνουν στις 30 Απριλίου.

- Οι δράσεις στο πινγκ πονγκ. Οπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ.Κολυμπάδης, πέρα από τον πρωταθλητισμό υπάρχει και ο απλός αθλητισμός και το άθλημα πρέπει να επιστρέψει ένα ανταποδοτικό όφελος στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων, διοργανώνονται αγώνες στο "Χαμόγελο του παιδιού" και σε θεραπευτικές κοινότητες.

- Αγώνας ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθεί 30 Μαϊου, στην Πάτρα, κατά του κοινωνικού αποκλεισμού. "Με αυτόν τον αγώνα βάζουμε γκολ στον κοινωνικό αποκλεισμό", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής, ενώ ο υπεύθυνος της εκδήλωσης, κ. Ελεφάντης υπογράμμισε, ότι θα μετάσχουν οκτώ ομάδες κοινωνικά αποκλεισμένων ατόμων, από ισάριθμες πόλεις.

Παράλληλα, ο γ.γ.Αθλητισμού ανακοίνωσε, ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του Ολυμπιακού γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων, που θα έχει χώρο υψηλού αθλητισμού μαχητικών αθλημάτων. Οσον αφορά στο ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ο κ.Μπιτσαξής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι μετρέπεται σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, που θα συνδυάζει αρμονικά τον υψηλό και τον μαζικό αθλητισμό. "Οι ξενώνες ήταν "κόπρος του Αυγείου", είπε με χαρακτηριστικό τρόπο ο κ.Μπιτσαξής, ενώ ο πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, κ.Ρήγας, υπογράμμισε, ότι ένας από τους βασικούς στόχους είναι να γίνει κέντρο υψηλού αγωνιστικού αθλητισμού, αλλά και αξιοποίησης ταλέντων, ενώ πρόσθεσε, πως θα δοθεί έμφαση στις αυτοχρηματοδοτούμενες δράσεις. Τόνισε, επίσης, ότι έως τις 30 Αυγούστου θα έχουν φύγει από το ξενώνες οι αθλητές που διαμένουν. Στη συνέχεια θα προτείνουν οι Ομοσπονδίες τα ονόματα των αθλητών που θα πρέπει να διαμένουν στους ξενώνες. Ο πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά επισήμανε ακόμη, ότι θα επιδιωχθεί η λύση των παράνομων ή ασύμφορων συμβάσεων.



AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία