ελληνική φωνή - κεντρική σελίδα  
επικοινωνία εκτύπωση
 
Εκδότης-Διευθυντής: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΤΥΧΙΔΗΣ
Διευθύντρια Σύνταξης: ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ηλεκτρονική Ενημέρωση για την Ελλάδα και τον Κόσμο - News - Nachrichten
     
MΟΥΣΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
"Μάγεψε" το φιλόμουσο κοινό της Σόφιας ο Μίμης Πλέσσας

Σόφια - (Ανταπόκριση Μπόϊκο Μπορίσοφ) - Νοεμ/13.

"Συγκλονιστική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, η οποία διατηρεί όμως ατόφιο το βαλκανικό της χαρακτήρα" χαρακτήρισε τη Σόφια ο Έλληνας συνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο οποίος "μάγεψε" το φιλόμουσο κοινό της βουλγαρικής πρωτεύουσας με τη μουσική του. Όπως και η νέα ελπίδα της Λυρικής Σκηνής, Βάσια Ζαχαροπούλου, η οποία γοήτευσε με τις ερμηνείες της.

Το μουσικό αυτό "ταξίδι", ύστερα από τα εγκαίνια έκθεσης ελληνικών αρχαιολογικών θησαυρών, για την οποία υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της Σόφιας, επιβράβευσαν με "βροχή" χειροκροτημάτων οι θεατές.

Ρωτήσαμε τον Μίμη Πλέσσα για το μήνυμα που θα έστελνε στους καλλιτέχνες αλλά και όλους τους Έλληνες στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βιώνει η Ελλάδα, κι αυτός απάντησε: "Πράγματι, δεν είναι η πρώτη φορά που ζω μια τέτοια κρίση. Έχω περάσει τις δυσκολίες της κατοχής, τη συγκίνηση της μεγάλης νίκης στον πόλεμο που μια χούφτα δικοί μας άνθρωποι κατάφεραν να αλλάξουν την πορεία της ιστορίας, όπως και έναν πολύ τραγικό εμφύλιο. Ενώ την ώρα, που ξαναγεννήθηκε η ελπίδα, την πάγωσε η χούντα... Ούτε λίγο, ούτε πολύ, λοιπόν, σε όλους αυτούς τους δύσκολους περιόδους, λες και από ένα θαύμα η τέχνη συμμαζεύεται και 'πηγαίνει προς τα πίσω για να κάνει μεγαλύτερο άλμα'".

"Πιστεύω" κατέληξε στη δήλωσή του αυτή "ότι και αυτή τη φορά οι Έλληνες καλλιτέχνες θα βρουν τον τρόπο να αντισταθούν σε όλα τα ευτελή. Και να δείξουν, αφενός- θα το πω μεταφορικά -ότι εμείς οι Έλληνες 'δεν είμαστε αυτοί, που είμαστε'. Ενώ, αφετέρου, όντως 'είμαστε αυτοί που είμαστε'. Αλλά όταν αναγνωριστούμε μεταξύ μας, τότε αλλίμονο σε όποιον μας αμφισβητήσει!".

AΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 
 
Ειδήσεις για όλους | Σχόλια | Αγγελίες | Τουριστικό Ρεπορτάζ | Ιατρικά Θέματα | Παρουσίαση Βιβλίων | Επικοινωνία