Η ιστορία του Κωακού οίνου ξεκινά 2500 χρόνια π.Χ. Τότε που η αμπελουργία και η οινοποίηση στην Κω ανθούσε και η φήμη της έφτανε σε όλη τη Μεσόγειο. Οι αναφορές μας στην παράδοση και η αγάπη μας για την αμπελουργία και το καλό, αγνό κρασί, μας ώθησαν να ασχοληθούμε με τη βιολογική καλλιέργεια, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι πάει χέρι-χέρι με την παράδοση.

Ο αμπελώνας μας βρίσκεται κάτω ακριβώς από το πολύφημο Ασκληπιείο της Κω. Είναι 10 στρέμματα και δεν ξεπερνάμε τα 800 κιλά σταφύλια ανά στρέμμα.

Η καλλιέργειά του γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βιολογικές μεθόδους και ελέγχεται από το Ινστιτούτο Ελέγχου Βιολογικών Προϊόντων (ΒΙΟ HELLAS).

Η κοσμοπολίτικη γαλλική ποικιλία Cabernet Sauvignon που επιλέξαμε ταίριαξε απόλυτα με τις εδαφοκλιματολογικές συνθήκες του νησιού.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είμαστε εδώ και 20 χρόνια η μόνη βιολογική καλλιέργεια αμπελιού στο νομό Δωδεκανήσου.

Ο τρύγος του αμπελιού γίνεται το πρώτο 10ήμερο του Σεπτέμβρη, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο νησί.

Πρώτη μας μέριμνα είναι να συλλέξουμε μια υγιή πρώτη ύλη, την οποία μεταφέρουμε καίρια στο παραδοσιακό οινοποιείο που βρίσκεται μέσα στον αμπελώνα μας.

Μετά το διαχωρισμό της ρόγας από το κοτσάνι ακολουθεί μια σχετικά μακριά εκχύλιση και η ζύμωση που ακολουθεί με αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο, γίνεται αυστηρά με τις αυτόχθονες ζύμες και σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιούμε έτοιμες.

Το κρασί ζυμώνεται και ωριμάζει πάνω στις οινολάσπες του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 lt και μας δίνει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Μετά από 10μηνη παραμονή τους στις κλιματιζόμενες αίθουσες του οινοποιείου μας είμαστε έτοιμοι να γευτούμε ένα καθαρόαιμο Cabernet Sauvignon με πυκνό ρουμπινί χρώμα, έντονο άρωμα, βελούδινο στρογγυλό στόμα με τανίνες καλής ποιότητας.

Πάντα εμφιαλώνουμε χωρίς φιλτράρισμα για να κρατήσουμε τα οργανοληπτικά συστατικά του.
Αυτό είναι το Μεσαριανό μας που η παράδοση θέλει να συνεχίζεται από τον πατέρα στο γιο.

Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι το κρασί μας έχει πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς και έχει λάβει αρκετές διακρίσεις. Το 2010 έλαβε το μεγάλο χρυσό σε διαγωνισμό βιολογικού κρασιού.

Πίνοντας το θα γευθείτε αλμύρα, ήλιο, κόπο και μεράκι από ανθρώπους που λατρεύουν τη μάνα γη.

MESARIANO RUSTIC

Μονοποικιλιακός (Cabernet Sauvignon, Π.Γ.Ε. ΚΩΣ) οίνος με έντονο πορντολέζικο χαρακτήρα.

Ζυμωμένος με αυτόχθονες ζύμες που παραμένει με τις οινόλασπες του για 4 μήνες πριν την τελική μετάγγιση. Εμφιαλώνεται μετά απο 12 μήνες παραμονής σε δρύινα γαλλικά βαρέλια πάντα αφιλτράριστος και παλαιώνεται στο κελάρι που βρίσκεται μες στον αμπελώνα μας.

  • Συνοδεύεται με κυνήγι, κόκκινα κρέατα, σκληρά τυριά και αλλαντικά.

Αρώματα που μπορεί να εντοπίσετε είναι: βανίλια, φραγκοστάφυλο και μαύρο κεράσι.

MESARIANO FUME


Μονοποικιλιακός (Cabernet Sauvignon, Π.Γ.Ε. ΚΩΣ) οίνος με έντονο πορντολέζικο χαρακτήρα.

Ζυμωμένος με αυτόχθονες ζύμες που παραμένει με τις οινόλασπες του για 4 μήνες πριν την τελική μετάγγιση. Εμφιαλώνεται μετά απο 12 μήνες παραμονής σε καπνιστά δρύινα γαλλικά βαρέλια πάντα αφιλτράριστος και παλαιώνεται στο κελάρι που βρίσκεται μες στον αμπελώνα μας.

  • Συνοδεύεται με κυνήγι, κόκκινα κρέατα, σκληρά τυριά και αλλαντικά.

Αρώματα που μπορεί να εντοπίσετε είναι : βανίλια, μαύρη σοκολάτα, καβουρδισμένο φουντούκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διεύθυνση: Μεσαριά, Κως

85300 Δωδεκάνησα

Τηλ: 22420 25971

Κιν: 6972777047

 

www.mesariano.gr